fbpx
Seuraa meitä:

  Ruokintakirja

  Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla

  Mitä koirasi toivoo sinun tietävän ruokinnasta

  Koirasi kaipaa ravitsevaa ja maukasta ruokaa – niin kuin sinäkin! Yhtäkään koiraa ei ole luotu pureskelemaan päivästä toiseen kuivia nappuloita. Pieni tai suuri, nuori tai vanha, jokainen arvostaa hyvää ruokaa – luonnollinen ruoka sopii kaikille roduille.

  Kirjan avulla opit koostamaan … Lue lisää...

  kasvattaja raakaruoka

  Kasvattaminen raakaruoalla

  Ison rodun kasvattajan kokemuksia raakaruokinnasta

  Kirjoittaja: Merja Laurikainen-Vilmunen, Kennel Gogatsu Kensha 

  Sain Lassi-akitani vuonna 2005. Oli sanomattakin selvää, että tulisin ruokkimaan koiraani muulla kuin kuivamuonalla, sillä lapsuuden kodissani perheemme lemmikit, kissat ja koira, olivat aina syöneet kotiruokaa tai raakaravintoa. Isäni metsästi ja kalasti, joten ravintoa riitti myös karvaisille kavereillemme.

  Jouduin … Lue lisää...

  koira on lihansyoja

  Onko koira lihansyöjä vai sekasyöjä?

  Elimistöltään koira on hyvin samantyyppinen kuin villit koiraeläimet. Missä määrin koira pystyy hyödyntämään kasviperäistä ravintoa?

  Raakaruokkijat tähtäävät usein siihen, että kasviperäistä ruokaa on alle 10 prosenttia ruokavaliosta. Osa ruokkii täysin ilman kasviksia. Kuivamuonissa kasviperäisten raaka-aineiden osuus voi olla jopa suurempi kuin eläinperäisten.

  Luokittelu on haastaavaa, sillä luonnossa ei esiinnyy tiukkoja … Lue lisää...

  Resepti: Pipareita koiralle

  Joulu on tulossa ja koirallekin olisi kiva tarjota jotain erikoisherkkua, kun itse herkuttelemme.

  Suklaa on kuitenkin koiralle haitallista ja pipareissa on paljon vehnää ja sokeria, eivätkä ne siten sovellu koiralle annettaviksi.

  Tässä on sinulle helppo resepti, miten voit tehdä rakkaalle haukullesi piparit, joissa ei ole sokeria eikä suklaata. Voit myös … Lue lisää...

  Haukun Herkut

  Helpot ja terveelliset lihanamit palkitsemiseen ja herkutteluun

  haukun herkut kirja

  Reseptit, joiden avulla saat helposti 1000 namia taskuusi ja motivaatio treeneissä on taattu.

  ​Enää sinun ei tarvitse sotkea taskujasi raaoilla lihanpalasilla tai limaisilla palleroilla, sillä helppojen herkkureseptien avulla teet vastustamattomia namipaloja käden käänteessä!

  Erilaiset maut ja koostumukset takaavat, että vesi nousee  jokaisen haukun … Lue lisää...

  ravintoympyra koiralle

  Koiran luonnollinen ruokinta

  Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla

  Koirasi kaipaa ravitsevaa ja maukasta ruokaa – niin kuin sinäkin. Lajityypillinen ja luonnollinen ravinto edistää koiran terveyttä ja koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tiedätkö sinä, mitä koirasi syö?

  Unohda hetkeksi susiteoriat ja ihmisten keksimä lokerointi lihansyöjiin ja kasvissyöjiin. Unohda ruokintasuuntaukset sekä termit barffaus ja raakaruokinta. Ajattele hetki historiaa … Lue lisää...

  Haiman vajaatoiminta

  Saksanpaimenkoirani Jepelle puhkesi haiman vajaatoiminta ja hän kärsi sairauden aiheuttamista ruoansulatusvaivoista. Jeppe oli menehtyä oireisiin, vaikka sairautta hoidettiin sekä perinteisellä lääkityksellä että luontaishoidoilla, kuten homeopatialla ja akupunktiolla.

  Puuropohjainen kotiruoka toi hieman helpotusta ruoansulatusvaivoihin, mutta iho-ongelmat ja herkkävatsaisuus olivat laihuuden lisäksi edelleen riesana. Yhtenä päivänä törmäsin netissä artikkeliin, jossa väitettiin viljatuotteiden … Lue lisää...

  D-vitamiini

  | Postaus sisältää affiliatelinkkejä |

  Luonnonvaraiset koiraeläimet saavat riittävästi D-vitamiinia syömällä muita luonnonvaraisia saaliseläimiä ja viettämällä suurimman osan valoisasta ajasta ulkona auringonvalossa. Nykypäivän tehotuotetuissa lihoissa D-vitamiinin taso on laskenut huimasti, koska eläimet elävät pääosin sisätiloissa ja syövät rehua, joka ei välttämättä ole kyseiselle eläimelle lajityypillistä ravintoa.

  D-vitamiini on välttämätön fosforin … Lue lisää...

  Millaista koiran kakan tulisi olla?

  Mitä ulosteen laatu voi kertoa?

  Kuivamuonaa syövän koiran ulosteen määrä ja koostumus on usein hyvin tasalaatuinen. Sitä tulee paljon enemmän, ja se on haisevampaa ja pehmeämpää kuin raakaruoalla ruokittaessa. Moneen kuivamuonaan lisätään erilaisia kuituvalmisteita, jotta ulosteen laatu olisi kiinteämpi ja vähemmän haisevaa.

  Kuivamuonan säilöntäaineista osa imeytyy koiran elimistöön. Osa kertyy … Lue lisää...

  Koiran ripuli

  | Postaus sisältää affiliatelinkkejä* |

  Ripulin hoito-ohjeet

  Mitä teen kun koiralla on ripuli? Eläinlääkäri neuvoi antamaan keitettyä riisiä ja kanaa, mutta koirani on raakaruoalla. Meneeköhän vatsa vielä enemmän sekaisin…

  Yleisohjeena:

  Aloita ripulin hoito vuorokauden mittaisella paastolla. Paaston aikana ruoansulatuskanava saa levätä ja suolisto saa aikaa korjaantua. Tämän jälkeen … Lue lisää...