Haukun Ruokastartti™

Lajityypillisellä ravinnolla helpotusta kutinaan,

iho-oireisiin ja toistuviin korvatulehduksiin.

Pysyäkseen terveenä, koira kaipaa kunnollista ruokaa eikä kuivia lisäaineilla höystettyä raksuja.

Tee ruokavalion muutos turvallisesti, valmiiksi suunnitellulla neljän viikon ohjelmalla ja ammattilaisen taustatuella.

Monipuolinen, lajityypillinen ravinto edistää koiran hyvinvointia sisältäpäin, näin vatsa pysyy tyytyväisenä ja iho terveenä.

 • Kärsiikö koirasi pitkään jatkuneesta kutinasta? Heräätkö öisin siihen, että koirasi rapsuttelee itseään?
 • Oletko jo kyllästynyt siihen, että hiivaa, furunkuloosia ja korvatulehduksia tulee aina uudelleen?
 • Pelkäätkö, että et löydä koskaan helpotusta koirasi oireiluun, koska olet jo kokeillut ihan kaikkea, etkä ole löytänyt ratkaisua koirasi oireiluun. 
 • Ehkä kiinnostuit raakaruokinnasta, mutta kaikki ohjeet näyttävät monimutkaisilta. Onko sinulla sellainen tunne, että se on varmasti vaikeaa etkä tiedä miten aloittaisit?
 • Oletko joskus innoissasi ostanut pussillisen raakaruokaa, antanut siitä koirallesi ja tuloksena on ollut ripuloiva koira? Ehkä jo ajattelit, että raaka ruoka ei varmaan sille sovi...

Haukun Ruokastartti -verkkokurssin ohjeilla ja valmiilla ohjelmalla onnistut ja huomaat, että sinäkin osaat ruokkia koiraasi terveellisesti ja luonnonmukaisemmin!

 • Miltä sinusta tuntuisi, jos vihdoin löytäisit sopivan ruoan, mikä maistuu koirallesi ja allergiset oireet helpottavat?
 • Entä jos sinun ei tarvitsisi enää pestä koiraasi erilaisilla lääkeshampoilla ja salvata tassuja aina ennen ulkoilua?
 • Entä jos korvatulehduskierteet loppuisi, eikä sinun tarvitsisi jatkuvasti hakea eläinlääkäriltä antibioottikuuria?

Tällä kurssilla otat ohjat omiin käsiisi, opettelemalla perusasioita käytännöllisellä tasolla. Koirasi voi paremmin, kun avoimesti otat vastaan uutta tietoa ja sinulla on rohkeutta kokeilla asioita käytännössä.

Haukun Ruokastartti -kurssi ei ole niille, jotka ajattelevat, että vastuu koiran hyvinvoinnista on kasvattajalla, eläinlääkärillä tai koiranruokateollisuudella.

Haukun Ruokastartti-kurssin opettajana toimii Malin Ekblom, koirien ravintoterapeutti

malin ekblom koirien ravintoterapeutti

"Saksanpaimenkoirani Jeppe sairasti haiman vajaatoimintaa ja kärsi pahasta ihottumasta ja alipainosta. Saatoin herätä yöllä hänen pyyntöihinsä päästä ulos, joko löysän vatsan takia tai koska hän raapi korviaan ja ulisi kivusta. Olin kokeillut ihan kaikkea, lääkeshampoista hypoallergeenisista ruoista aina homeopatiaan ja luontaishoitoihin. Mikään ei tuonut pysyvää helpotusta Jepen oireiluun ja lopullinen päätös päästää hänet tuskistaan oli jo mielessä.

Sattumalta törmäsin artikkeliin ruokavalion merkityksestä hyvinvointiin ja tein päätöksen kokeilla tätä viimeistä oljenkortta. Ruokavalion muutoksen myötä, Jeppe sai jo muutamassa viikossa helpotusta oireisiin ja parin kuukauden päästä iho oli täysin terve ja koira normaalipainoinen.

Siitä heräsi intohimoni opiskella ravitsemusta ja eläinten hyvinvointia. Olen yli 15 vuoden ajan auttanut koiranomistajia ruokkimaan koiriaan lajityypillisellä, monipuolisella ruokavaliolla ja saamaan apua terveysongelmiinsa."

Haukun ruokastartti™ on helppo 4 viikon mittainen aloitusohjelma koiran luonnolliseen ruokintaan.

 • Kurssilla opit tärkeimmät perusteet, josta syntyy varmuus omaan ruokintatapaan.
 • Opiskelet yhden asiakokonaisuuden kerrallaan. Materiaali jää sinulle käyttöön, joten voit helposti kerrata asioita.
 • Suurin osa materiaaleista on videoina, jotka voit katsoa silloin, kun itsellesi sopii parhaiten. Voit vaikka kuunnella ne työmatkalla tai koiralenkin aikana.
 • Seuraamalla ruokintaohjeita, saat koirasi ruokavalion vaihdettua kuivamuonasta raakaruoka-aterioille.
 • Ohjelma on suunniteltu niin, että koiran vatsa pysyy tahdissa mukana. Ruokintaohjelmassa etenet kuitenkin oman koirasi vatsaa kuunnellen.

Teet muutokset valmiiksi suunnitellulla ohjelmalla, joten sinun ei tarvitse itse miettiä tai tehdä laskelmia.

Ruokavalion muutos etenee neljässä vaiheessa, yksi askel kerrallaan:

1. Poista

Jätät ne ruoka-aineet, jotka voivat ärsyttää suolistoa tai aiheuttaa allergian kaltaisia oireita.

2. Korvaa

Annat tilalle ravintorikasta, luonnollista ruokaa, joka maistuu hyvälle. Saat vinkit valmiisiin aterioihin, jos haluat helpotusta arkeen.

3. Malta

Ohjelma etenee riittävän hitaasti, jotta koiran maha pysyy tahdissa mukana eikä mene muutoksesta sekaisin.

4. Täydennä

Lisäät ne tärkeimmät ravintolisät, jotta koirasi saa kaiken tarvitsemansa ja saat apua tuotevalinnoissa.

Kurssin aikana et opi kaikkea ravitsemuksesta.
Jos etsit netistä koiran ruokinta-asioita, hukut helposti valtavaan informaatiotulvaan ja ristiriitaisiin väittelyihin keskustelupalstoilla. Tällä kurssilla opit raakaruokinnan perusteita, pala kerrallaan. Jokainen osaa ruokkia kotikoiransa itse, ilman vuosien mittaista opiskelua. Lyhyt oppimäärä on täysin riittävä kotikoiran perusruokintaan.

Kurssi kestää vain 4 viikkoa.
Kurssi alkaa heti maksutapahtuman jälkeen ja kurssimateriaali on jaksotettu neljälle viikolle. Näin opit ja omaksut asioita pala kerrallaan. Sinulla on kuitenkin ikuisesti pääsy materiaaleihin, joten voit kerrata oppimasi myöhemmin niin monta kertaa kuin haluat.

Kurssilla ei ole eläinlääkäriä opettajana.
Eläinlääkäreiden tehtävänä on diagnosoida sairauksia ja määrätä sopiva lääke. Ruokavalio ei ole lääketieteellistä hoitoa eikä sulje pois mitään lääkitystä. Kurssilla on kyse ruokavaliosta, ravinnosta ja suoliston kuntouttamisesta. Hoidetaan elimistöä kokonaisuutena eikä yhtä yksittäistä oiretta. Jos odotat että pillerit, voiteet tai joku muu henkilö laittaa koirasi kuntoon, tämä ei toimi. Sinun pitää olla valmis opettelemaan perusteita ja seuraamaan ohjelmaa, sillä tavalla saat tuloksia. Kurssin opettajana toimii koirien ravintoterapeutti, jolla on ravitsemusalan koulutus sekä kokemusta täydentävistä hoitomuodoista. Malin on myös suorittanut laboratorioalan ammattitutkinnon sekä peruslääketieteen opinnot.

Kurssilla ei ole fyysisiä tapaamisia.
Voit siis osallistua missä tahansa oletkin, kotona, mökillä tai toiselta puolelta maapalloa. Sinun ei tarvitse matkustaa osallistuaksesi kurssille, vaan avaat sen silloin kun sinulle parhaiten sopii, mihin kellonaikaan tahansa. Kurssialusta toimii myös mobiiliapplikaatiossa, joten se on mukana missä tahansa liikutkin.

Kurssilla ei ole henkilökohtaista opastusta.
Yksilöllinen ravintoterapia maksaisi 460 € kolmesta tapaamiskerrasta eikä silloin ole aikaa käydä ruokinnan perusteita. Et oppisi itse ruokinnasta paljoakaan ja olisit asiantuntijan armoilla jatkossakin. Jos koirallasi on jotakin erityistarpeita ja haluat täydentää kurssia yksilöllisellä konsultoinnilla, voit varta konsultointiaikoja erikseen edullisemmalla tuntihinnalla. Näin saat myös yksilöllisestä ohjauksesta enemmän irti, koska ei mene aikaa hukkaan kertomalla niitä perusteita, jotka opit kurssilla. Kun sinulla on kurssin materiaali ja ruokintaohjelma jo käytössäsi, yksilöllisessä ohjauksessa on useimmiten tarvetta vain ruokavalion hienosäätöön tai ravintolisien valintaan ja pärjäämme usein yhdellä puhelulla eteenpäin. Tapaamiset onnistuvat sekä fyysisesti (Porvoossa) että verkon välityksellä tai puhelimitse.

Kurssilla et ole yksin.
Kurssilaisten omassa, suljetussa Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden kurssilaisten kanssa, saada vertaistukea ja kuulla kokemuksia.

Kurssi ei ole kallis.
Kurssin hinta on yksilölliseen ravintoterapiaan verrattuna edullinen. Samalla saat kurssilta paljon enemmän, kuin mitä muutaman tapaamisen aikana olisi edes mahdollista. Eläinlääkärin käynti maksaa usein enemmän kuin tämä kurssi, jatkuvasta lääkityksestä puhumattakaan. Koirasi hyvinvointia ja omaa aikaasi ei voi mitata rahassa.

Lajityypillisellä ravinnolla koirasi ruoansulatus tehostuu, suolisto rauhoittuu ja ravintoaineet imeytyvät paremmin.

Näin iho paranee – sisältäpäin.

Entäpä jos...

...koirasi turkki olisi niin hyväkuntoinen, että voisit viedä koirasi näyttelyyn – ja jopa saada kehuja rodunomaisesta karvasta ja puhtaista hampaista?

...koirasi iho olisi niin hyvässä kunnossa, että ensi kesänä hän voisi uida mielin määrin, ilman että sinun tarvitsee kuivattaa turkkia hotspot-ihotulehduksen uusiutumisen pelosta?

...kevään ja syksyn kosteat kelit eivät enää tarkoittaisi sitä, että tassut taas tulehtuvat? Sinun ei tarvitsisi enää pestä tai rasvata tassuja, eikä pitää tossuja niiden suojana ulkoilun ajaksi?

...koirasi nauttisi metsälenkistä ilman että tassuihin sattuu ja voi juosta häntä heiluen iloista, niin kuin itse haluaa ?

...koirasi voisi niin hyvin, että aloitatte uuden harrastuslajin ja koirasi on iloinen treenikaverisi?

...koirasi jaksaisi treeneissä, sillä olisi hyvä koordinaatiokyky ja palautuisi treeneistä nopeammin?

Saatat huomata myös muita hyviä vaikutuksia:

 • Suu ja hampaat pysyvät puhtaina, ei pahanhajuista hengitystä!
 • Iho paranee ja kutina helpottaa.
 • Korvat eivät töhni eivätkä silmät vuoda.
 • Turkki on rodulle tyypillinen.
 • Koira on energinen ja iloinen.
 • Ruoka maistuu ja koira odottaa innolla ateriaansa.
 • Kakkaa tulee vähemmän eikä ilmavaivat ole riesana.

"Kurssilla parasta oli saada selvät ohjeet ruokavalion muutokseen. Ruokavalion muutos sujui hyvin ja ongelmitta. Sain myös paljon todella arvokasta tietoa koiran ravinnollisista tarpeista ja koen ymmärtäväni koiran ruokinnasta nyt paljon enemmän.

Suosittelen kurssia oikeastaan aivan kaikille koiran omistajille, vaikkei varsinaisia ongelmia koiran ruokintaan liittyisikään. Kurssi tarjoaa paljon hyvää, selkeää ja perusteltua faktaa koiran tarpeista ja se antaisi aivan varmasti jokaiselle jotakin uutta tärkeää tietoa aiheesta.

Erityisesti kuitenkin suosittelen kurssia ihmisille, jotka haluaisivat aloittaa ruokkimaan koiraa raa'alla ruoalla, mutta kokevat sen jotenkin hankalaksi. Voin kertoa, että näin selkeiden ja hyvien ohjeiden jälkeen mitään hankalaa ei enää ole. Koiran luonnollinen ruokinta on helppoa ja yksinkertaista hyvillä ohjeilla."

Jenni Merinen ja saksanpaimenkoira Hilma, 7 kk

Tule mukaan 4 viikon Haukun Ruokastarttiin ja anna koirasi ihon tervehtyä sisältäpäin. Loppu kutinalle ja yhä toistuviin iho-ongelmiin!

 

Jos ostaisit minulta yksilökohtaista konsultaatiota ruokavalion muutokseen, varataan aina kolmen tapaamisen paketti ja hinta on 460 €.

Kurssilta saat paljon enemmän, kuin mitä muutaman tapaamisen aikana olisi edes mahdollista käydä läpi.

Tämä verkkokurssi sisältää valmiin ohjelman ruokavalion muutokseen ja teoriaosuudet voit kerrata niin usein kuin haluat.

Kurssin hinta on 89 € ja tällä yhdellä kertamaksulla saat tunnukset kurssille. Itse kurssi kestää 4 viikkoa ja sinulla on ikuinen pääsy materiaaleihin.

Lisäsin juuri kurssialueelle vielä yhden bonuksen – se on tallenne verkkoluennosta ”Allergian, iho-ongelmien ja kutinan hoito ruokavaliolla” ja saat siitä lisäapua, jos koirasi kärsii allergian kaltaisista oireista.

Lisäksi saat myös pääsyn Haukun luonnollinen ruokinta – Facebook ryhmään, jossa voit keskustella ruokinta-asioista hyvässä hengessä ja saada vertaistukea muilta osallistujilta.

Klikkaa ”KYLLÄ! Haluan mukaan!”-nappia ja siirryt kassalle, jossa voit turvallisesti maksaa kurssin luottokortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Maksutapahtuman jälkeen saat sähköpostiisi kaksi viestiä. Toinen on kuitti ostoksesta ja toisessa on kirjautumistiedot kurssialustalle.

Tehokkaat roskapostisuodattimet saattavat estää näiden viestien perilletulon. Kurkkaa siis myös roskapostikansioon, mutta jos ei viestejä näy 15 minuutin sisällä, lähetä sähköpostia [email protected].

Kirjaudu kurssille ja pääset heti katsomaan ensimmäiset moduulit ja tekemään esivalmistelut ruokavalion muutoksen. Tästä alkaa matka koirasi parhaaseen vointiin!

Klikkaa tästä: KYLLÄ! Haluan mukaan!

100 % rahat takaisin takuu!

Ostaminen on turvallista ja kurssilla on 14 päivän rahat takaisin takuu. Jos 14 päivän sisällä huomaat, että tämä ei sovellu sinulle tai koirallesi, laita viesti ja saat rahasi takaisin.

Mutta jos et aio tehdä mitään muutoksia, etkä aio seurata ohjeita - et myöskään opi mitään etkä saa mitään tuloksia. Silloin ei kannata ostaa.

Mitä kurssin käyneet sanovat?

"Kurssi oli selkeä ja uutta tietoa tuli vaikka tuokin jo laumaa raakaruoalle, ravintolisät kiinnostaa."
Anu Saalasti ja koirat Elli, Helmi, Alfa, Bea ja Lilli

"Selkeä ja informatiivinen kokonaisuus."
Paula Eriksson ja koirat Leyma ja Maya

"Sain paljon uutta ja tarkempaa tietoa, vaikka olen osallistunut nettiluennolle aiemminkin ja lukenut kirjasi."
Marjo Hautaviita 

"En ole tajunnut että kuivamuonien vitamiinit ja kivennäiset voivat aiheuttaa oireita. Seuraavat pennut eivät saa enää nappulaa ollenkaan.”

Sopiiko tämä kurssi minulle ja koiralleni?

Luonnollinen ruokinta sopii kaikille koirille, ikään ja kuntoon katsomatta. Jos sinulla on tiine narttu tai koira, jolla on sisäelinvaivoja tai jokin muu perussairaus, ota ensin yhteyttä [email protected] niin arvioin koirasi tilanteen ja mitä asioita sinun tulisi huomioida kurssin aikana.

Ruokavalion muutoksessa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Tämä kurssi ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä. Mikäli koirallasi on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, ole yhteydessä myös eläinlääkäriin, joka on perehtynyt raakaruokintaan. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Kurssi soveltuu parhaiten, kun:

 • olet epävarma parhaasta ruokintatavasta koirallesi
 • haluat oppia tärkeimmät perusteet mahdollisimman yksinkertaisesti
 • haluat ruokkia koiraasi rennolla otteella, ilman päivittäistä punnitsemista ja laskemista
 • et halua hukkua internetin ristiriitaisiin väittelyihin tai informaatiotulvaan
 • haluat tehdä ruokavalion muutoksen ammattilaisen taustatuella, turvallisesti ja niin että vältyt ripulirumbalta ja oksentelulta.

Kurssi EI OLE sinulle ajankohtainen juuri nyt, jos:

 • etsit pikaratkaisua tai tiettyä ruokamerkkiä. Ruokavalion muutos vaatii hieman perehtymistä, jotta sinulle itsellesi syntyy varmuus koirasi ruokinnassa.
 • haluat oppia IHAN KAIKEN nippelitiedon ravitsemuksesta ja ruoansulatuksesta. Tämä kurssi kiteyttää perusteet helposti ymmärrettävään muotoon. Ei pitkiä tieteellisiä tekstejä, ei biokemian oppitunteja eikä monimutkaisia kemian laskuja.
 • uskot, että ruokavalio on joka päivä laskettava milligramman tarkasti jokaisen ravintoaineen kohdalla. Kurssilla opetan, miten ruokinta tehdään käytännönläheisesti ja arkeen sopivasti niin, että jokainen koiranomistaja voit itse ruokkia koiraansa kotiolosuhteissa.
 • et mistään hinnasta suostu luopumaan kuivamuonasta koskaan. Kurssilla opit miksi kuivamuonat (myös ne kalliit erikoisruoat!) voivat olla koirallesi sopimattomat ja haluat luopua niistä kokonaan.
 • osaat jo perusasiat ruokinnasta ja haluat syventää tietämystäsi. (Kurkkaa siinä tapauksessa tänne: Haukun ruokinta 365)
 • olet pitkään ruokkinut koiraasi luonnollisella ruokinnalla, haluat syventyä ravitsemustietoon ja tähtäät alan ammattilaiseksi. (Kurkkaa siinä tapauksessa tänne: Koirien ravitsemuksen ammattilaiskoulutukset)
Klikkaa tästä: KYLLÄ! Haluan mukaan!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko sinulla kysyttävää kurssista?

Vastaan mielelläni :-)

Lajityypillinen ravinto on terveen elämän perusta.

Tee päätös koirasi hyvinvoinnin puolesta ja tule mukaan!

Klikkaa tästä: KYLLÄ! Haluan mukaan!