fbpx
Seuraa meitä:

Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla

Eroon kutinasta, ihottumasta ja epämääräisestä oireilusta ruokavalion avulla.

Jätä lisäaineilla ja viljatuotteilla höystetty kuivamuona ja anna rakkaalle lemmikillesi kunnollista ruokaa, joka pitää haukkusi terveenä.

raakaruokinta ohjelma

Luonnollisella ruokinnalla:

 • Monet epämääräiset vaivat kuten kutina, ihottuma ja allergiset oireet helpottavat.
 • Koira saa lajityypillistä, maistuvaa ruokaa, mikä pitää vatsan tyytyväisenä.
 • Vältyt keinotekoisiltä lisäaineilta, maku- ja väriaineilta, jotka voivat olla koirallesi haitallisia.
malin ekblom

Olen Malin Ekblom ja uskon, että monen terveysongelman syynä on sopimaton ruokavalio, tietyt ruoka-aineet tai jokin lisäaine. Saksanpaimenkoirani Jeppe sairasti haiman vajaatoimintaa ja kärsi pahasta ihottumasta. Saatoin herätä yöllä hänen pyyntöihinsä päästä ulos, joko löysän vatsan takia tai koska se raapi korviaan ja ulisi kivusta.

Koira pelastui ruokavalion muutoksen ansiosta. Se innosti opiskelemaan ravitsemusta ja eläinten hyvinvointia. Olen yli 15 vuoden ajan auttanut koiranomistajia löytämään lajityypillisen tavan ruokkia rakasta lemmikkiänsä ja saada helpotusta hänen terveysongelmiinsa.

Tee ruokavalion muutos turvallisesti, valmiiksi suunnitellulla ohjelmalla

 • Opit miksi kuivamuonat (jopa kalliit erikoisruoat), voivat olla koirallesi sopimattomat, uskallat ja haluat jättää lisäaineilla höystetyt kuivat raksut kokonaan.
 • Teet ruokavalion muutoksen ilman ripulia tai oksentelua, valmiiksi suunnitelulla ohjelmalla.
 • Opit koostamaan omalle koirallesi monipuolisen ja maistuvan ruokavalion.

Ruoki koiraasi rennolla otteella

Kurssi pidetään kevyenä, helppona ja käytännönläheisenä. Tarkoituksena ei ole hukuttaa sinua informaatiotulvaan, vaan opit ne tärkeimmät asiat, jotta ruokinta sujuu ja sopii arkeesi. Kurssin jälkeen osaat ruokkia koiraasi rennolla otteella ja niin, että koira saa monipuolisen ja maistuvan ruokavalion.

Koiran ruokinta ei ole rakettitiedettä. Jokainen osaa ruokkia lemmikkinsä turvallisesti ja oikein. Säästät aikaa ja energiaa, kun et jatkuvasti murehdi saako koirasi kaiken tarvitsemansa.

Verkkokurssilla viedään teoria käytäntöön

Ruokavalion muutosohjelma on verkossa tapahtuva kurssi, jolle voit osallistua missä tahansa oletkin, tietokoneella tai mobiililaitteella. Suurin osa materiaaleista on videoina, jotka voit katsoa silloin, kun itsellesi sopii parhaiten. Voit vaikka kuunnella ne työmatkalla, tai koiralenkin aikana. Kurssilla etenet omaan tahtiin ja koirasi vatsaa kuunnellen.

Kurssi on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä osassa teet ruokavalion muutoksen valmiilla ohjelmalla. Ohjeita seuraamalla, saat tehtyä tarvittavat muutokset niin, että koiran vatsa pysyy tahdissa mukana. Näin se ei oksenna tai ripuloi liian nopeasta muutoksesta.

Muutoksen jälkeen sinulle avautuu kurssin toinen vaihe, jossa opit perusteet ruokinnan periaatteista ja tarvittavista ravintolisistä. Opit tärkeimmät asiat, jotta voit ruokkia koiraasi rennolla otteella, ilman päivittäistä punnitsemista ja laskemista.

Koirasi voi olla jo raakaruoalla, tai 50/50 ruokinnalla – silloin siirryt suoraan kurssin toiseen vaiheeseen.

Kurssilla voit opiskella omaan tahtiin. Kun olet suorittanut yhden osion, sinulle avautuu seuraava. Koekäyttö on suunniteltu noin 4 viikon mittaiseksi, mutta voit opiskella sen nopeammin tai hitaammin. Koekäyttäjiltä toivon aktiivista osallistumista sekä palautetta kurssilta. Jos olet kovin kiireinen juuri nyt, suosittelen että osallistut kurssille vasta syksyllä, kun se aukeaa ”oikeasti”.

Kurssi avautuu pian pienelle ryhmälle koekäyttäjiä

Koekäyttäjille hinta on edullisempi, koska pieniä teknisiä ongelmia voi esiintyä, ennen kun kaikki palikat on varmistetusti paikallaan 😃 Koekäyttäjiltä pyydän myös palautetta kurssin aikana ja kurssin jälkeen. Koekäyttäjille hinta on 59 € (normaalihinta 89 €).

Osallistujamäärä on rajoitettu, voit varmistaa paikkasi ostamalla kurssi ennakkoon jo nyt:

Kurssin hinta on 59 € ja sisältää lisäksi:

eroon kutinasta 4 viikossa
 • pääsyn suljettuun Facebook-ryhmään, jossa voit muiden osallistujien kesken vaihtaa kokemuksia tai vinkkejä
 • pidän ryhmässä myös Facebook-livejä, joissa saat vastauksia kysymyksiisi.
 • e-kirjan “Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla”

Klikkamalla linkkiä, siirryt Holvi-verkkokauppasovellukseen, jossa voit turvallisesti maksaa verkkopankkitunnuksilla tai maksukortilla.

Maksutapahtuman jälkeen saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Varmista, että kirjoitat osoitteesi oikein. Kurssi alkaa alustavasti 16.8. ja saat lisätietoja lähempänä.

Ostaminen on turvallista ja kurssilla on 14 päivän rahat takaisin takuu. Jos 14 päivän sisällä huomaat, että tämä ei sovellu sinulle tai koirallesi, laita viesti ja saat rahasi takaisin.

Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla

Jätä lisäaineilla ja viljatuotteilla höystetty kuivamuona ja anna rakkaalle lemmikillesi kunnollista ruokaa, joka pitää haukkusi terveenä. Et enää hukkaa aikaa ja energiaa etsien ratkaisua koirasi kutinaan ja iho-ongelmiin.

Kurssin aikana opit:

 • miksi kuivamuona (jopa kalliit erikoisruoat), saattavat olla koirallesi sopimattomia uskallat ja haluat jättää lisäaineilla höystetyt raksut kokonaan
 • koostamaan omalle koirallesi monipuolisen ja maistuvan ruokavalion
 • miten teet ruokavalion muutoksen ilman ripulia tai oksentelua, valmiiksi suunnitelulla ohjelmalla
 • löytämään sopivan ruokamäärän
 • miten lisäät ruokavalion monipuolisuutta
 • mitkä tärkeimmät ravintolisät kannattaa ottaa käyttöön
 • miten annat ajanvieteluita turvallisesti
 • reseptin, miten valmistat koirallesi terveellisiä ja supermaistuvia herkkuja
 • ja paljon muuta!

Tee päätös koirasi terveemmästä elämästä nyt ja tule mukaan!

Ostaminen on turvallista ja kurssilla on 14 päivän rahat takaisin takuu. Jos 14 päivän sisällä huomaat, että tämä ei sovellu sinulle tai koirallesi, laita viesti ja saat rahasi takaisin.

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida.

Ruokavalion muutoksessa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Tämä kurssi ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Sopiiko tämä minulle ja koiralleni?

Luonnollinen ruokinta sopii kaikille koirille, ikään ja kuntoon katsomatta. Jos sinulla on urheilukoira, nuori pentu, tiine narttu tai koira, jolla on sisäelinvaivoja tai jokin muu perussairaus, ota ensin yhteyttä malin@luonnollinenruokinta.fi niin arvioin koirasi tilanteen ja mitä asioita sinun tulisi huomioida kurssin aikana.

Kurssi soveltuu parhaiten, kun:

 • olet epävarma parhaasta ruokintatavasta koirallesi
 • haluat oppia tärkeimmät perusteet mahdollisimman yksinkertaisesti
 • haluat ruokkia koiraasi rennolla otteella, ilman päivittäistä punnitsemista
 • et halua hukkua internetin ristiriitaisiin väittelyihin tai informaatiotulvaan
 • haluat tehdä ruokavalion muutoksen ammattilaisen taustatuella, turvallisesti ja niin että vältyt ripulirumbalta ja oksentelulta.

Kurssi EI OLE sinulle ajankohtainen juuri nyt, jos:

 • etsit pikaratkaisua tai tiettyä ruokamerkkiä. Ruokavalion muutos vaatii hieman perehtymistä, jotta sinulle itsellesi syntyy varmuus koirasi ruokinnassa.
 • haluat saada KAIKEN tiedon ravitsemuksesta ja ruoansulatuksesta. Siihen löytyy ilmainen palvelu, jota kutsutaan Googleksi.
 • uskot, että ruokavalio on joka päivä laskettava milligramman tarkasti jokaisen ravintoaineen kohdalla. Kurssilla opetan, miten ruokinta tehdään käytännönläheisesti ja arkeen sopivasti niin että jokainen koiranomistaja voit itse ruokkia koiraansa kotiolosuhteissa.
 • et mistään hinnasta suostu luopumaan kuivamuonasta koskaan. Kurssilla opit miksi kuivamuonat (myös ne kalliit erikoisruoat!) voivat olla koirallesi sopimattomat ja haluat luopua niistä kokonaan.
 • osaat jo perusasiat ruokinnasta ja haluat syventää tietämystä vain joltain tietyltä osa-alueelta. Esimerkiksi, miten ruokkia seniorikoiraa tai hyödyntää villivihanneksia, painonhallintaa, tai pelkkää ravintolisäinfoa. Tilaa silloin uutiskirjeeni, niin saat lisätietoja, kun syventävämpiä luentoja on tulossa!
 • olet jo ruokkinut koiraasi luonnollisella ruokinnalla, haluat syventyä ravitsemustietoon ja tähtäät alan ammattilaiseksi (kurkkaa siinä tapauksessa tänne!)

Minulla olisi tarkoitus siirtyä 50/50-ruokintaan. Voinko tulla mukaan kurssille?

Kurssin pääpaino on 100 % luonnollisessa ruokinnassa. 50/50 ruokinnassa on kuitenkin tärkeää, että raaka puolikas on yhtä monipuolinen ja hyvä, kuin jos ruoka olisi 100 % raakaa. On muistettava että osa raakaruokinnan hyödyistä voi jäädä saamatta niin kauan kun kuivamuona ja sen sisältämät keinotekoiset mineraalit, vitamiinit ja lisäaineet ovat osa koiran ruokavaliota. Kerron kurssilla miten 50/50:n voi toteuttaa jos jostakin syystä kuivamuonan on oltava osa ruokavaliota. Olet siis tervetullut mukaan kurssille oppimaan, miten teet raa’asta puolikkaasta mahdollisimman hyvän.

Miksi kannattaa osallistua kurssille, jos kaikki informaatio löytyy Googlesta ilmaiseksi?

Kyllä, jos haluat kuluttaa aikaasi opiskellen ravitsemusasioita ilmaiseksi, sinun kannattaa siirtyä tältä sivulta Googleen. Minun kurssillani opetan vain tärkeimmät asiat, jotta osaat ruokkia lemmikkisi rennolla otteella ja arkeen sopivasti, ilman informaatioähkyä ja monimutkaisia laskelmia.

Olen itse kuluttanut tuhansia tunteja koulunpenkillä ja kirjojen ääressä opiskellen kemiaa, mikrobiologiaa, elintarvikealaa, ravitsemusta, koirien kehityshistoriaa, eläinten hyvinvointia, luontaisterapiaa, eläinten virikkeistämistä ja lajityypillistä ruokintaa.

Kurssille olen poiminut vain ne oleellisemmat asiat, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta osaat ruokkia koiraasi. Saat kuitenkin riittävän kattavan tietopaketin koiran ruoansulatuksesta, käytettävistä ruoka-aineista, ruokavalion koostamisesta ja ravintolisistä. Puhumme myös asioista, joista vielä usein vaietaan, kuten kuivamuonan haitallisuudesta ja keinotekoisten ravintolisien haittavaikutuksista.   

Kurssilla sinulla on minun taustatukeni ja valmiiksi suunniteltu ohjelma, jota seurata. Lisäksi pääset muiden kurssilaisten kanssa vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia Facebook-ryhmässämme.

Olen kiireinen / lomamatka osuu kurssin aikana, mitä jos en kuitenkaan ehdi tehdä kaikkea?

Koekäyttäjiltä toivon aktiivista osallistumista sekä palautetta kurssilta. Jos olet kovin kiireinen juuri nyt, tai et ole kotona tekemässä ruokavalioon muutoksia, suosittelen että osallistut kurssille vasta syksyllä. Mutta muuten ei hätää, materiaali on sinulla ja teet halutessasi omaan tahtiin.

Kauanko minulla on pääsy materiaaleihin?

Osa materiaalista on pdf-tiedostoina tai linkkeinä verkkosivuille. Nämä voit tallentaa koneellesi tai tulostaa ne. Kurssialueelle sinulla on pääsy 6 kuukautta. Voit siis kerrata oppimasi niin usein kuin haluat.

En ole Facebookissa, voinko silti osallistua?

Kurssi toteutetaan verkkokurssisovelluksessa, jonne pääset tietokoneen selaimella tai mobiililaitteen applikaatiosta (Kajabi). Kurssialustalla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Kurssin bonuksena saat pääsyn Facebook-ryhmään, jossa kurssin osallistujat voivat vaihtaa kokemuksia, linkkejä ja vinkkejä. Saat vertaistukea ja myös minä olen ryhmän ylläpitäjänä taustatukena. Jos haluat mukaan tähän ryhmään, sinun on liityttävä Facebookiin. Varsinaiseen kurssiin osallistuminen tapahtuu kirjautumalla kurssialustalle ja siihen ei tarvita Facebook-tunnuksia.

Tarvitsenko vaakaa, lihamyllyä, tehosekoitinta tai muita laitteita?

Et tarvitse vaakaa, toki se alussa voi helpottaa ja luoda turvallisuuden tunnetta. Digitaalisia keittiövaakoja löytyy lähes kaikista isoista marketeista alle 20 €:lla. Nykyään ruokaa on myös käytännöllisissä annospakkauksissa tai kätevissä annospullissa ja määrä on helposti arvioivasta. Tämä tarkkuus on kurssin aikana ja käytännön ruokinnassa täysin riittävä. Kurssin aikana et tarvitse muitakaan laitteita. Nykyään koiranruokavalikoimissa on kaikki tarvittava, myös valmiiksi jauhettuja tuotteita.

Koirallani on haimanvajaatoiminta / maksan toimintahäiriö / IBD / ärtynyt suoli / herkkä vatsa / nivelrikko / virtsatieongelmia, voinko osallistua?

Ruokavalion muutoksessa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Tämä kurssi ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Mikäli koirallasi on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, ole yhteydessä myös eläinlääkäriin, joka on perehtynyt raakaruokintaan. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Jos sinulla on koira, jolla on sisäelinvaivoja tai jokin muu perussairaus, ota ensin yhteyttä malin@luonnollinenruokinta.fi niin arvioin koirasi tilanteen ja mitä asioita sinun tulisi huomioida kurssin aikana.

Sopiiko ohjelma pennulle, tiineelle nartulle, seniorille tai urheilukoiralle?

Kurssi sopii kaikille koirille. Jos olet epävarma, ota ensin yhteyttä malin@luonnollinenruokinta.fi niin arvioin koirasi tilanteen ja mitä asioita sinun tulisi huomioida kurssin aikana.

Onko tämä raakaruokintaa vai BARFfia, mitä on luonnollinen ruokinta?

Selkeää terminologiaa ei Suomessa tällä hetkellä ole, mitä mikäkin sana tarkasti tarkoittaa.

Luonnollisen ruokinnan perusajatus on, että koiralla on edelleen lihansyöjän elimistö, mikä pystyy hyödyntämään parhaiten pääasiassa raakaa eläinperäistä ravintoa kuten lihaa, luita, sisäelimiä, kananmunia ja kalaa. Lajityypillisessä ravinnossa otetaan huomioon, minkälainen koira on eläinlajina ja mitä se luontaisesti syö. Kurssin aikana opit mitkä ovat ruoka-aineiden suhteet koirallesi, paljonko luuainesta tarvitsee antaa, mitä ravintolisiä kannattaa käyttää.

Kurssin aikana opit myös hyvistä ruokintatavoista ja virikkeellistämisestä, ottaen huomioon koiran lajityypilliset käyttäytymistarpeet.

En halua antaa luita, voinko korvata ne jollain muulla, kananmunankuorilla tai kalkkivalmisteella?

Kurssin aikana mahaa totutetaan luuainekseen hitaasti ja varmasti, ja turvallisuussyistä luut annetaan jauhetussa muodossa.

Onko luonnollinen ruokinta kallista?

Kun luonnonmukaisen ruokkiminen tulee tutuksi ja osaat ostaa isompia määriä kerralla, raaka ravinto on noin samanhintaista kuin kuivamuona. Jos koiran ruokkii ostamalla pieniä annospakkauksia ja valmiita raakaruoka-aterioita, hinta voi nousta kuivamuonaa korkeammaksi. On kuitenkin huomioitava, että usein säästöä syntyy eläinlääkärikuluissa. Luonnollisella ruokinnalla tiedät paremmin mitä koirasi syö. Omaa mielenrauhaa ja koiran hyvinvointia ei voi mitata rahassa.

Onko luonnollinen ruokinta vaikeaa tai likaista?

Kotona käsitellään raakaa lihaa myös ihmisen ruokia valmistettaessa. Keittiöhygienian on oltava hyvä, mutta älyttömään desinfiointiin ei tarvitse ryhtyä. Raaka ruoka säilytetään luonnollisesti jääkaapissa kannellisissa astioissa ja huolehditaan siitä, etteivät lapset pääse käsittelemään likaisia astioita tai ruokakuppia. Ruokaviraston nettisivuilla on hyvät ohjeet raa´an lihan käsittelyyn, jos lihan käsitteleminen on vierasta. Koiran maha on sen sijaan sen verran hapan, että bakteereille altistuminen ei tuota koiralle ongelmia. Turvallisuusohjeet käydään läpi kurssilla.

Tee päätös koirasi hyvinvoinnista nyt ja tule mukaan!

Jaa