fbpx
Seuraa meitä:

Merilevää ja viherjauheita koiralle

| Artikkeli sisältää affiliate- eli suosittelulinkkejä* |

Ravintolisiä ei tulisi koskaan käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Tavoitteena on, että ruokavaliosta tehdän mahdollisimman monipuolinen ja vaihteleva. Ravintolisiä käytetään täydentämään mahdollisia puutoksia.

Merilevät sisältävät runsaasti eri ravintoaineita ja erityisesti jodia, jota voi olla vaikea saada riittävästi ravinnosta. Jodi on erittäin tärkeä kilpirauhasen toiminnalle, ja se tukee normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä hermoston ja ihon hyvinvointia.

Merilevässä on myös muita hyviä ravintoaineita luonnollisessa ja hyvin imeytyvässä muodossa. Merilevän sanotaankin olevan maailman ravintoainerikkain kasvi.

Moni on kokenut merilevän antamisen vähentävän myös hammaskiven muodostumista ja useat koiranomistajat raportoivat ihon ja turkin kunnon parantuneen. Merilevä on hyvä, edullinen ja monesti tarpeellinen lisä koiran ruokavaliossa.

Perusohjeena:

Pienelle koiralle:
0,5 teelusikallinen/vrk kuuriluontoisesti TAI 0,5 maustemitallinen/vrk päivittäin
Isolle koiralle:
1 teelusikallinen/vrk kuuriluontoisesti TAI 1 maustemitallinen/vrk päivittäin

Merilevien jodipitoisuus vaihtelee kuitenkin suuresti paitsi lajeittain, myös kasvupaikan mukaan. Koska valmisteita on erilaisia, on hyvä seurata pakkauksen annosteluohjetta.

Käytän usein ihmisille suunnattuja tuotteita, jotka ovat luomulaatuisia ja kuivattu matalassa lämpötilassa. Lisähyötynä, nämä maistuvat myös perheen kaksijalkaisille jäsenille.

Listassa on jauheita, koska ne on helppo ripotella ruoan joukkoon. Voit käyttää myös merilevätabletteja.

Yksi teelusikallinen on noin 3 grammaa ja yksi maustemitallinen noin 0,6 grammaa.

Jos koiralle ei jostain syystä voi antaa (tai se ei suostu syömään…) merilevää, voidaan antaa esimerkiksi:

Viherjauheet

Viherjauheet ovat helppo tapa korvata kasvikset tai antaa lisänä, tuomaan ravintoaineita ruokavalioon. Chlorella ja spirluina ovat makean veden mikroleviä ja merilevän tapaan, ne ovat todella ravinteikkaita. Jodia ei niissä kuitenkaan ole yhtä runsaasti kuin merilevässä.

Muista, että kuivattu tuote vastaa noin kymmenkertaista määrää tuoreena. Yksi teelusikallinen painaa noin 3 grammaa, mikä vastaa noin 30 grammaa tuoretta kasvista. Viherjauheita käytetään koiran koon mukaan 0,5 maustemitallista – 1 teelusikallinen päivässä.

Voit käyttää esimerkiksi:

Kun haluat oppia lisää koiran ruokinnasta, tule mukaan kurssilleni!

* Osa linkeistä on merkitty *-tähdellä ja ne ovat affiliate- eli suosittelulinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Vieraile suosittelemallani sivulla ja tutustu rauhassa tuotteeseen. Suosittelen ainoastaan sellaisia tuotteita mitä itse tai asiakkaani ovat kokeilleet ja olemme näihin tyytyväisiä. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen suosittelemani linkin kautta, saan siitä pienen komission kiitokseksi suosittelusta.

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli

Lue seuraavaksi

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti