fbpx
Seuraa meitä:

Allergia ja iho-ongelmat nuorella labradorilla

Koirani oli nuori, mutta iloton, alipainoinen, kutiseva ja allerginen, enkä tiennyt miten enää auttaa häntä.

Kirjoittaja: Matilda Toivonen, Kodan omistaja
(muokannut Piia L.)

Vasta 9 kuukauden ikäinen labradorinnoutajani Koda oli tosi kipeä ja kärsi monista vaivoista. Itse asiassa jo pienestä saakka. Ihan pienenä poikana kasvattajan luona Koda oli syönyt pentupantojakin, ja oli pitkään sairaana. Röntgenkuvien, kipulääkkeiden ja helposti sulavien ruokien myötä koira tuli kuntoon, mutta vain hetkeksi.

Seuraavaksi Kodalle puhkesi allergioita. Nappulat vaihdettiin viljattomasta hypoallergiseen- mikä toimi hetken. Pian myös kala sekä peruna saivat koiran vatsan sekaisin. Kokeiltiin myös lammas-riisi- nappuloita, mutta Koda meni huonompaan kuntoon ja allergiat vaan jatkuivat.

Ravasimme yhtenään eläinlääkärillä, emmekä saaneet apua. Eliminaatiodieettiäkin kokeilimme hetken, mutta alipainoisena ja vastustuskyvyn ollessa huono dieetti jäi nopeasti. Jatkoin Kodan ruokkimista eläinlääkärin suosittelemilla nappuloilla. Siitä saatiin apua ehkä kuukaudeksi, mutta ongelmat palasivat.

Koda 23.3.2020, painoa 21kg

Koiran iho oli kuiva, se kutisi ja hilseili. Turkki oli huono ja karhea, karvaa lähti koko ajan, ja Kodan olo oli todella tukala!

Seuraavaksi hyökkäsivät suolistotulehdukset. Antibiooteilla saatiin vain hetken lohtu, ja kierre oli yhtä tuskaa! Neljännen tulehduksen jälkeen Koda oli erittäin huonossa kunnossa, ja eläinlääkäreillä ravaamiset päiviemme painajaista.

Tilanne näytti loppujen lopuksi niin huonolta, että eläinlääkärit ehdottelivat jopa koiran lopettamista…

Lukemattomien testien ja tutkimusten jälkeenkään koiran pahoinvointiin ei löytynyt syytä. Olo oli toivoton. Kaiken lisäksi vakuutus ei korvannut kuluistamme mitään. En tiennyt enää, mistä voisin kysyä apua. On raskasta, kun oma lemmikki sairastaa. Sitä luottaa eläinlääkäreihin- ja todella uskoo, että ongelma ratkeaa.  En silti nähnyt syytä luovuttaa. Halusin koirani kuntoon ja äkkiä!

Ystäväni suositteli luonnollista ruokintaa

Ystävälläni on myös allerginen koira ja hän oli kuunnellut Malin Ekblomin luentoja aiheesta. Päädyin Malinin kotisivuille ja ostin luennon.

Sain valtavan paljon uutta tietoa!

Ei ollut enää epäilystäkään siitä, kokeilisinko Kodalle raakaruokintaa. Hyppäsin suoraan tuntemattomaan ja otin haasteen vastaan. Olin kuullut raakaruokinnasta valtavasti hyvää, ja lukenut sen positiivisista vaikutuksista koirien terveyteen.

Eläinlääkärit eivät ole suositelleet meille raakaruokintaa; he sanoivat vain, että se ei ole hyväksi suolisto-ongelmaisille koirille. Lähdin siis itse selvittämään, mitä raakaruokinta on, ja miten voin koiraani sillä ruokkia. Todella allerginen, suolistotulehduksista sekä yliherkkyyksistä kärsivä koirani (kala, riisi, peruna, nauta, sika, vehnät, viljat…) tarvitsi todella apua. 

Vastustuksesta huolimatta tein muutoksen

Kun tällaisesta ongelmatilanteesta puhuu muille, voi saada vastaansa negatiivisia kommentteja. Moni sanoi minullekin, ettei Koda kestä raakaruokaa. Koirien raakaruokinnasta puhutaan aivan liian vähän. Ihmiset eivät ymmärrä, miten paljon luonnollinen ruokinta voi vaikuttaa koiraan, ja jopa poistaa ongelmia!

Koda 2.6.2020, painoa 30kg

Koda täyttää pian vuoden. En edes sen pentuaikoina uskaltanut ajatella sen selviävän näin pitkälle, sillä tilanne näytti niin huonolta! Koda syö tällä hetkellä kanaa ja kalkkunaa, psylliumia ja kananmunaa.

Maitohappobakteereja ja vitamiineja se saa kuureina. Kokeilemme varoen uusia ruokalajikkeita suoliston herkkyyden vuoksi. 🙂 

Luonnollisella ruokinnalla terveeksi koiraksi

Sain Malinilta tervejärkistä tukea ja apua lähteä kokeilemaan koiralleni luonnollista ruokintaa. Minulla on nyt täysin terve koira. Sen vaivat ovat poissa, ja paino noussut 3,5 kuukaudessa 14 kiloa!! Kodan vatsa toimii, ja iho sekä turkki voivat hyvin. Meillä on edessä valoisa tulevaisuus, ja uskallan vihdoin sanoa voittaneemme ongelmat! 

Raakaruokinta Malin Ekblomin tapaan on säästänyt minut kalliilta eläinlääkärikuluilta, sillä koiran oireilu on päättynyt ja meillä ei ole enää ollut tarvetta vierailla eläinlääkärillä.

Harrastamme yhdessä, ja Koda tykkää agilitystä. Tulen iloiseksi, kun katson omaa koiraani. Miten suuren muutoksen se onkaan kokenut, miten hyvin se voi!

Toivon, että Kodan tarinan luettuaan ihmisten silmät avautuisivat, ja he saisivat rohkeutta lähteä kokeilemaan luonnollista ruokintaa koirilleen. Antaisivat sille mahdollisuuden ja hämmästyisivät myös itse, sillä se todellakin toimii! Olen niin kiitollinen!”

Aloita luonnollinen ruokinta Malin Ekblomin kurssilla!

Koda 3.7.2020, painoa 35kg

Kirjoittaja: Matilda Toivonen, pian vuoden täyttävän labradorinnoutajan Kodan omistaja
(muokannut Piia L.)

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida.

Lue seuraavaksi “Miksi koiraa kutisee?”

kutiseva koira
Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli

Lue seuraavaksi

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti