Koiran ravintoneuvonta

Lajityypillinen ravinto on yksi hyvinvoinnin perusedellytyksistä kaikille eläinlajeille, oli kyseessä ihminen, koira tai papukaija. Sopimaton ruoka on monen terveysongelman syynä tai myötävaikuttavana tekijänä.

Kun haluat tukea koiran ruokavalion muutoksiin, apua ongelmatilanteisiin tai täsmäohjeita vaikka ripulin hoitoon, on hyvä kääntyä luotettavan ja osaavan raakaruokintaohjaajan puoleen.

Löydät Natura Pets Academyn koulutetut Raakaruokintaohjaajat ja Koiran ravintoterapeutit täältä.

  • Ota yhteyttä raakaruokintaohjaajan kun haluat apua ruokavalion muutoksissa ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa. Myös allergisen koiran kanssa voit konsultoida raakaruokintaohjaajaa, sillä useimmissa tapauksissa vaihto kuivamuonasta raakaruokaan tuo helpotuksen koiran oireisiin, eikä tiukka eliminaatio ole tarpeen.
  • Jos koirasi kärsii allergian kaltaisesta oireilusta raakaruokinnasta huolimatta, käänny koiran ravintoterapeutin puoleen.
  • Kun koirallasi on terveysongelmia tai vaikeimpia syömiseen liittyviä ongelmia, suosittelemme kääntymään Koiran ravintoterapeutin puoleen.
  • Teemme yhteistyötä niin eläinlääkäreiden, fysioterapeuttien kuin käytösneuvojien kanssa. Hyvä terveys on monen tekijän summa ja yhteistyössä saavutetaan parhaat tulokset.

Lue täältä lisää, millainen on hyvä ravintoneuvoja.

Ravitsemusneuvonta on ennaltaehkäisevää, yksilöllistä ja kokonaisvaltaista

  • Mietitkö, miten tekisit ruokavalion muutoksen niin, että koirasi maha ei menisi sekaisin?
  • Haluatko varmistaa ravintoaineiden saannin tai tehdä tarkennuksia ruokavalioon?
  • Askarruttaako ravintolisät, mitä pitää antaa ja mikä valmiste kannattaa valita?
  • Mietityttääkö kymmenet lisäravinnepurkit ja haluaisit mieluummin antaa ravintorikasta ruokaa?
  • Vaivaako närästys, ilmavaivat tai mahan lorina?
  • Onko koirallasi herkkä vatsa?
  • Nirsoileeko koirasi vai varastaako kaiken, minkä esille jättää?
  • Kärsiikö koirasi kutinasta, ihottumasta tai jatkuvasti uusiutuvista korvatulehduksista ja hiivasta?

Ravitsemusohjaus voi liittyä sairauden ennaltaehkäisyyn tai hoitoon, hedelmällisyyden tukemiseen, ali- tai ylipainoon tai ihan vain tahtoon ruokkia rakasta lemmikkiä lajityypillisellä terveyttä edistävällä tavalla.

Ohjaus on aina yksilöllistä ja uudet ruokailutottumukset rakennetaan yhdessä koiran hyvinvointiin ja arkeen sopiviksi.

Ravintoterapia on tärkeä osa myös pitkäaikaissairauksien, kuten diabeteksen, ruoka-allergioiden ja iho-ongelmien hoitoa. Myös suolistovaivat ja ruoansulatusongelmat, erityisruokavaliot sekä yli- tai alipaino ovat hyviä syitä hakeutua Koiran ravintoterapeutin vastaanotolle.

Ravitsemusneuvonta sopii kaikille koirille ikään tai rotuun katsomatta.

Mitä ravintoneuvonnasta voi odottaa?

Raakaruokintaohjaajan kanssa voidaan ravintoneuvonnassa käydä läpi esimerkiksi koiran ruokapäiväkirjaa ja tehdystä kyselykaavakkeista esiin nousevia seikkoja, koiran terveyshistoriaa ja muita vaikuttavia tekijöitä kuten aktiivisuus, lepo ja stressin vaikutusta.

Eläin on kokonaisuus ja siten pelkästään ruokavalion korjaaminen ei aina tuo ratkaisua ongelmaan. Tarvittaessa ohjaamme eteenpäin myös muille alan ammattialaisille, kuten eläinlääkärille, käytösneuvojalle, fysioterapiaan tai akupunktioon.

Esimerkiksi eroahdistuksesta johtuva stressi voi häiritä ruoansulatusta, mikä aiheuttaa suolisto-ongelmia ja jopa kutinaa tai ihottumaa. Jatkuva kipuilu luo reaktiivisuutta myös ulkoillessa ja esimerkiksi jännittynyt kävelytyyli on voinut aiheuttaa lihasjumeja, jotka sitten omalta osaltaan vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Muista, että vaikka elimistö korjaantuu ja parannusta tapahtuu, tämä voi viedä aikaa. Ravinto ei ole ihmelääke tai taikapilleri. Ohjeiden noudattaminen ja muutoksiin sitoutuminen on tärkeää, siksi on hyvä varata seuranta-aikoja 1-2 kuukauden välein.

Opastamme luonnollisen ruokavalion sisältöön, mitä ruokia tulisi antaa ja missä suhteissa. Tarvittaessa annetaan suositukset tarvittaviin ravintolisiin. Neuvotaan miten tulisi edetä ja mitä kannattaa kokeilla.

Lajityypillinen ravinto on tärkeä osa koiran hyvinvointia ja parantaa huomattavasti hyvinvointia ja elämänlaatua. Ravitsemuksesta on kyse juuri ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Koira on lihasyöjä ja se tarvitsee raakaa eläinperäistä ravintoa. Sitä se pystyy parhaiten hyödyntämään.

Kun ruoka sulaa hyvin, kaikki ravintoaineet oikeasti imeytyvät. Suolisto pysyy tyytyväisenä ja turkki kiiltävänä. Biologisesti oikeaoppinen ravitsemus näkyy eläimen hyvinvoinnissa.

Sinusta ravitsemuksen ammattilainen?

  • Mietitkö itse uuden ammatin hankkimista tai osaamisesi täydentämistä?
  • Kiinnostaako koirien ja kissojen hyvinvoinnin tukeminen ja ravitsemus?
  • Haluatko auttaa muita koiran- ja kissanomistajia lajityypillisen ravinnon pariin?

Tule sinäkin mukaan kasvavaan, iloiseen joukkoomme!

Raakaruokintaohjaaja®-koulutus pidetään syksyisin ja keväisin.

Ilmoita kiinnostuksesi Raakaruokintaohjaaja®-koulutukseen tai ilmoittaudu mukaan, kun ilmoittautuminen on auki!

Malin Ekblom, Natural Pets Academyn perustaja sekä pääopettaja Raakaruokintaohjaaja® ja Koiran ravintoterapeutti® -koulutuksissa.

Diplomiravintoneuvoja ja Koiran ravintoterapeutti® Malin Ekblom on vuodesta 2005 lähtien opettanut koiranomistajia ja alan ammattilaisia ruokkimaan koiria terveyttä edistävällä, lajityypillisellä ruokavaliolla.

Ekblom on arvostettu ja inspiroiva luennoitsija, joka kyseenalaistaa normit ja herättää ajatuksia. Hänellä on ilmiömäinen kyky selittää monimutkaisia ​​asioita ytimekkäästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla huumoria ja tiedettä unohtamatta.

Ekblom on julkaissut useita teoksia, joiden avulla koiran luonnolliseen ruokintaan siirtyminen onnistuu helposti ja turvallisesti.

Luonnollisessa ruokinnassa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Ruokavalio ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Mikäli koiralla on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, suosittelemme olemaan yhteydessä myös raakaruokintaan perehtynyeeseen eläinlääkäriin. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida sairauksien hoidossa.