fbpx
Seuraa meitä:

Haukun Herkut

Helpot ja terveelliset lihanamit palkitsemiseen ja herkutteluun

haukun herkut kirja

Reseptit, joiden avulla saat helposti 1000 namia taskuusi ja motivaatio treeneissä on taattu.

​Enää sinun ei tarvitse sotkea taskujasi raaoilla lihanpalasilla tai limaisilla palleroilla, sillä helppojen herkkureseptien avulla teet vastustamattomia namipaloja käden käänteessä!

Erilaiset maut ja koostumukset takaavat, että vesi nousee  jokaisen haukun kielelle.

  • voit valita mitä lihoja ja raaka-aineita käytät
  • vältyt keinotekoisilta säilöntä-, maku-, väri- ja muilta lisäaineilta
  • lihaisat namut ovat sopiva osa ruokavaliota – ei turhia kaloreita!

Tähän kirjaan olen koonnut parhaimmat tapani tehdä koulutusnameja, jotka soveltuvat erityisesti joille ei perinteiset jauhonannat sovi. Toki kaikki namut sopivat kaikille herkkusuille 😉

  • Raakaruokailijalle
  • Barffaajalle
  • Allergiselle koiralle

Maistuvien herkkureseptien avulla saat lisättyä koirasi ruokavalioon esimerkiksi kananmunat ja sisäelimet, jos ne eivät raakana hänelle maistu.​ Lisäksi kirjassa on ohjeet mm. terveellisempään maksalaatikkoon ja vinkit synttärikakun tekemiseen.

​Kirjan avulla opit tekemään terveelliset herkut vaivattomasti ja edullisesti. Reseptit eivät sisällä viljaa eikä suuria määriä tärkkelystä. Lisäksi kerron, miten teet nameja täysin ilman tärkkelystä tai hiilihydraatteja.

​Reseptit ovat muokattavissa allergisille koirille ja kirja sisältää ohjeet, mitä teet jos koirasi on yliherkkä jollekin aineelle.

Koska haluan että koirasi voi hyvin myös henkisesti, listasin sinulle 5 parasta vinkkiäni, miten voit käyttää näitä nameja koirasi virikkeistämiseen ja aktivointiin – saat nämä bonuksena kun ostat kirjan 🙂

​Kirja on julkaistu sekä perinteisenä paperikirjana (kierresidonnalla), että e-kirjana (PDF, EPUB) .​

Tilaa kirja tästä: (varmista, että valitset haluamasi muodon: perinteinen nidottu kirja / e-kirja).

BoD:n verkkokauppasta kirjaa toimitetaan Suomen lisäksi muihin Euroopan maihin. Toimituskulut esimerkiksi Ruotsiin, Norjaan, Saksaan, Espanjaan ja Iso-Britanniaan on 2,50€ ja kirja saapuu noin viikossa.

 Löydät kirjan myös näistä verkkokaupoista:

​​Oletko kiinnostunut kirjan arvostelukappaleesta tai jälleenmyynnistä? Ota yhteyttä: malin@luonnollinenruokinta.fi

Malin Ekblom ja kaanaankoira Mosse

Olen Malin Ekblom ja olen toiminut koirien luonnollisen ruokinnan asiantuntijana vuodesta 2005.

​Saan paljon kyselyitä, mitä herkkuja koiralle voi antaa, kun se on raakaruoalla tai allerginen. Samalla moni kamppailee sen asian kanssa, että ei joko muista antaa, tai koiralle ei maistu tietyt tarvittavat ruoka-aineet, kuten maksa, veri tai kananmunat.

Löysin tähän ongelmaan ratkaisun, kun kamppailin oman koirani käyttäytymisongelmien kanssa.

Koko homma alkoi siitä, kun asuttuani syrjäisellä alueella, jossa arkiset koirakohtaamiset olivat vähäiset, muutin takaisin kaupunkiin. Lisäksi koirani Mooses oli pentuna kärsinyt huonoista kokemuksista toisista koirista, joten toisen koiran näkeminen tai haistaminen aiheutti stressiä ja remmissä rähjäämistä. Viikkotolkulla ulkoilutin Moosesta superaikaisin aamulla tai myöhään yötä vasten, perinteisiä ulkoiluaikoja ja -reittejä välttäen.

Pian onneksi oivalsin, ettei tämä ongelma itsestään katoa ja hakeuduin sekä ohituskurssille että ongelmakoirakouluttajien yksityistunneille. Koulutuksen alussa huomasin kaksi suurta ongelmaa. Tarjoamani namut eivät kelvanneet! Koira oli varmasti liian stressaantunut ja hänen mielestään terveelliset, kuivat kananfileet eivät olleet riittävän herkulliset. Ajatus pussillisesta raakaa lihaa taskussa ei kuitenkaan tuntunut kovin käytännölliseltä saati hygieeniseltä…

Sorruin treeneissä juustoon, kinkkuun, lihapulliin ja jopa nappuloihin (!), sillä ainoastaan ne tuntuivat toimivan näissä koulutustilanteissa.

Isommaksi ongelmaksi muodostui pian se, että nameja tuli annettua niin paljon, että ne kattoivat jo puolet päivän ruoka-annoksesta, koska treenasimme luonnollisesti joka ulkoilukerralla.

​ARGH! Näin en voinut jatkaa!! Päätin tehdä koulutusherkut itse, jotta voisin valita mitä lihoja ja raaka-aineita käytän. Keitin ja paloittelin sydämiä ja kivipiiroja kädet rakoille. Kun ystäväni kysyivät mitä tein lauantai-iltana, vastaukseni oli useimmiten “Kokkailin sisäelimiä koiralle” 🙂

​Illat etsin netistä uusia ideoita ja löysinkin paljon erilaisia herkkuohjeita. Suurimmassa osassa käytettiin kuitenkin omasta mielestäni ja koirani vatsalle liian suurta viljamäärä. Tuttavalta kuulin sitten maksapannarista, löysin perusohjeen ja tein omia kokeiluja.

​Sitten keksin tavan, miten voin antaa Mooseksen ruokavalion kaiken lihan ja sisäelimet koulutusherkkujen muodossa ja vain luut raakana. Ajattelin, että sillä hetkellä koiralle oli tärkeämpää oppia elämään “normaalia” kaupunkielämää ja kohdata muita koiria rauhallisesti kuin se, että ruokavalio olisi 100%:sti raakaa – herkkuineen.

​Tätä ruokinta- ja koulutustyyliä jatkoin lähemmäs vuoden verran. Ruokavalio pysyi terveellisenä ja monipuolisena, lisäksi hän sai välillä raakaa lihaa sellaisina päivinä, kun treenit jäivät vähemmälle. Myöhemmin raa’an lihan osuus on taas kasvanut ja nameja kuluu vähemmän. Osa on kuitenkin helppouden ja terveellisten raaka-aineiden vuoksi jäänyt ruokavalioon, koulutusnameina tai herkkupaloina.

Työssäni koirien ravintoneuvojana olen ymmärtänyt myös sen, miten tärkeä osa herkuilla on monelle koiranomistajalle. On mukavaa tarjota jotain herkkua, kun itsekin herkuttelemme. Rutiineihin voi kuulua kotiintulonannaa, lauantaikarkkia tai vaikka maksalaatikkoa retkieväänä. Näistä sinun ei tarvitse luopua vain ruokavalion tai terveyden takia, koska niitä voit helposti muokata sopiviksi.

Tässä uudessa kirjassa kyse on ensisijaisesti palkitsemiseen soveltuvista nameista, mutta toki reseptit sopivat myös isoimmiksi herkkupaloksi annettaviksi.

Tämä ei ole keittokirja, jossa olisi kotiruokaohjeet puuroista maksalaatikkoon ja kekseihin, vaan kasa terveellisiä, edullisia ja helppoja vaihtoehtoja palkitsemiseen ja herkutteluun. Kirja sisältää parhaat vinkkini kuinka teet näistä “hankalista” ruoka-aineista, kuten kananmunasta ja sisäelimistä vastustamattomia herkkupaloja tai pikkupurtavaa käden käänteessä! Lisäsin kuitenkin ohjeen, miten voit tehdä terveellisemmän maksalaatikon sekä parhaat vinkkini synttärikakkuihin =D

​Koulutusnamien pitäisi olla sopivan kokoiset, maukkaat, pehmeät ja murenemattomat sekä säilyä hyvin myös taskunpohjalla. Yhtä täydellistä namua ei ole, joten testaamalla eri reseptejä löydät sen, mikä vastaa omia toiveitasi parhaiten. Kirjassa on montaa erilaista tapaa valmistaa namuja, puolikosteista kanaherkuista kuivattuihin sydänsipseihin.

​Lisäsin kirjaan myös parhaat vinkkini koulutusherkkujen paloitteluun ja säilöntään. Esimerkiksi, namit kannattaa laittaa pestyyn kahvipakettiin. Näin suojaat taskusi limalta ja murulta, paketti pysyy hyvin ryhdissään eikä rapise ja saat herkut helposti takaisin jääkaappiin treenien välillä.

​Herkkureseptit ovat olleet testaajaryhmän koekeittiöissä ja maistatuksissa ja voin taata, että löydät joukosta jonkun reseptin, joka koirallesi maistuu ja on sinunkin keittiössä toimiva. Voit aina lähettää minulle sähköpostia, jos jokin resepti ei keittiössäsi toimi, tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää kirjan suhteen.

​Maukkaita kokkaushetkiä ja motivoivia treenejä!

herkkuterkuin, Malin Ekblom

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli

Lue seuraavaksi

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti