fbpx
Seuraa meitä:
kalaoljya koiralle

Omega-3 koiralle

| Artikkeli sisältää affiliate- eli suosittelulinkkejä* |

Ravintolisiä ei tulisi koskaan käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Tavoitteena on, että ruokavaliosta tehdän mahdollisimman monipuolinen ja vaihteleva. Ravintolisiä käytetään täydentämään mahdollisia puutoksia.

Omega-3 rasvahappojen puute on yleinen koirilla, ruokavaliosta riippumatta. Vaikka kalaa annettaisiin kaksi kertaa viikossa, se ei yleensä riitä kattamaan koiran omega-3 rasvahappojen tarvetta, joten omega-3 rasvahapot ovat hyvä ja useasti tarpeellista antaa lisänä.

Kalaöljyvalinnoissa kannattaa suosia sellaisia tuotteita, jotka on valmistettu vapaana eläneistä (pyydystetyistä), itselleen lajityypillistä ravintoa syöneistä kaloista, altaissa kasvatettujen ja rehua syöneiden sijaan.

Muista, että koirat pystyvät hyödyntämään eläinperäisessä rasvassa olevat rasvahapot huomattavasti paremmin kuin kasviperäisistä valmisteista. Ensisijainen valinta on laadukas ja hyvin imeytyvä villikalaöljy, kuten EffeBalancen Effektri, lue täältä lisää miksi.

OMEGA-3 valmisteet

Kalaöljyt sopivat usein kala-allergikollekin, koska ne ovat 100 % rasvaa ja ovat puhdistettu kalan proteiinista. Valmisteissa voi olla eroa sen puhtaudesta kalan proteiinista sekä käytetystä kalalajista ja mahdollisista säilöntäaineista. Jos koira on allerginen lohelle, voi se hyvin sietää esimerkiksi turska- tai makrilliöljyä.

Kokeilemisen arvoisia tuotteita ovat myös krilliöljy ja hyljeöljy, joissa on kalaöljyn tapaan omega-3 rasvahappoja.

Jos eläinperäiset tuotteet eivät kuitenkaan jostain syystä sovellu koiralle, voidaan antaa kasviöljyä. Esimerkiksi kylmäpuristetussa pellavaöljyssä ja camelinaöljyssä on korkea omega-3 pitoisuus. Näiden hyöty jää usein vähäiseksi, koska koira ei pysty hyödyntämään kasviperäisiä öljyjä yhtä hyvin kuin eläinperäisiä.

KALAÖLJYT:

Lohiöljy on usein valmistettu kasvatetusta lohesta ja laatuerot ovat suuret. Useat koirille suunnatuissa lohiöljyissä rasvan happetumisen aste on korkea. Mikäli lohiöljy närästää koiraasi, on syynä usein sen huono laatu. Helppo laaduntarkistusvinkki on, että jos öljy haisee pahalle tai härskiintyneelle, se on hapettunutta.

Suosittelen laadukasta, mieluiten “ihmislaatuista” villikalaöljyä.

  •  *Effektri on laadukas ja hyvin imeytyvä villikalaöljy, jossa kylmäpuristetun neitsytoliiviöljyn polyfenolit suojaavat kalaöljyä hapettumiselta elimistössä yli vuorokauden ajan.
  • *Zinzino Balance Oil, ArcticMed sekä *BalansTri ovat villikala-oliiviöljyvalmisteita, jotka ovat ihmisille suunnattuja. Niissä on kuitenkin vahvat aromit, mikä voi häiritä koiraa.
  • *Nutrolin (paitsi scin & coat, joka on kasviperäinen ja sisältää myös omega-6 rasvahappoa)

KRILLI

Jos koirallesi ei sovi kala- eikä äyriäiset, voit antaa kasviperäistä omega-3 valmistetta.

KASVIPERÄISET OMEGA-3 VALMISTEET JA ÖLJYT

Kasviperäisten rasvojen hyöty jää usein vähäiseksi, koska koira ei pysty hyödyntämään kasviperäisiä öljyjä yhtä hyvin kuin eläinperäisiä.

Tuotteet, joissa omega-3 on EPA/DHA -muodossa jahelpommin hyödynnettävissä:

Öljyt ja valmisteet, joissa omega-3 on ALA-muodossa, eikä koira siten pysty hyödyntämään niitä yhtä hyvin:

  • Nutrolin scin & coat (iho&turkki), joka on sisältää myös omega-6 rasvahappoa
  • Pellavansiemenöljy
  • Camelinaöljy
  • Chiansiemenöljy

Kun haluat oppia lisää koiran ruokinnasta, tule mukaan kurssilleni!

* Osa linkeistä on merkitty *-tähdellä ja ne ovat affiliate- eli suosittelulinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Vieraile suosittelemallani sivulla ja tutustu rauhassa tuotteeseen. Suosittelen ainoastaan sellaisia tuotteita mitä itse tai asiakkaani ovat kokeilleet ja olemme näihin tyytyväisiä. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen suosittelemani linkin kautta, saan siitä pienen komission kiitokseksi suosittelusta.

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli

Lue seuraavaksi

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti