Haukun Herkut

Helpot ja terveelliset lihanamit palkitsemiseen ja herkutteluun

Haukun Herkut on koirien oma herkkureseptikirja, jonka opeilla teet koirallesi maistuvat ja terveelliset herkut käden käänteessä. Reseptit eivät sisällä viljaa tai turhia lisäaineita. Namit tuovat lihaisan ja nautinnollisen herkutteluhetken kaikille koirille rodusta ja iästä riippumatta. ​

Tilaa kirja AdLibris kirjakaupasta

| Artikkeli sisältää affiliate- eli suosittelulinkkejä* |

Reseptit, joiden avulla saat helposti 1000 namia taskuusi ja motivaatio treeneissä on taattu.

​Enää sinun ei tarvitse sotkea taskujasi raaoilla lihanpalasilla tai limaisilla palleroilla, sillä helppojen herkkureseptien avulla teet vastustamattomia namipaloja käden käänteessä!

Erilaiset maut ja koostumukset takaavat, että vesi nousee jokaisen haukun kielelle.

  • voit valita mitä lihoja ja raaka-aineita käytät
  • vältyt keinotekoisilta säilöntä-, maku-, väri- ja muilta lisäaineilta
  • lihaisat namut ovat sopiva osa ruokavaliota – ei turhia kaloreita!

Tähän kirjaan olen koonnut parhaimmat tapani tehdä koulutusnameja, jotka soveltuvat erityisesti joille ei perinteiset jauhonannat sovi. Toki kaikki namut sopivat kaikille herkkusuille 

  • Raakaruokailijalle
  • Barffaajalle
  • Allergiselle koiralle

Maistuvien herkkureseptien avulla saat lisättyä koirasi ruokavalioon esimerkiksi kananmunat ja sisäelimet, jos ne eivät raakana hänelle maistu.​ Lisäksi kirjassa on ohjeet mm. terveellisempään maksalaatikkoon ja vinkit synttärikakun tekemiseen.

​Kirjan avulla opit tekemään terveelliset herkut vaivattomasti ja edullisesti. Reseptit eivät sisällä viljaa eikä suuria määriä tärkkelystä. Lisäksi kerron, miten teet nameja täysin ilman tärkkelystä tai hiilihydraatteja.

​Reseptit ovat muokattavissa allergisille koirille ja kirja sisältää ohjeet, mitä teet jos koirasi on yliherkkä jollekin aineelle.

Koirien oma herkkureseptikirja

Kirja "Haukun Herkut - helpot ja terveelliset lihanamit palkitsemiseen ja herkutteluun" on julkaistu sekä e-kirjana että perinteisenä paperikirjana. Kirjassa on kierresidonta, joten kirja pysyy hyvin auki keittiön pöydällä, kun valmistat herkkuja. 

​Kirjan avulla opit tekemään terveelliset herkut vaivattomasti ja edullisesti. Reseptit eivät sisällä viljaa eikä suuria määriä tärkkelystä. Lisäksi kerron, miten teet nameja täysin ilman tärkkelystä tai hiilihydraatteja.

​Reseptit ovat muokattavissa allergisille koirille ja kirja sisältää ohjeet, mitä teet jos koirasi on yliherkkä jollekin aineelle.

 

​Kirja on julkaistu 2018 sekä perinteisenä paperikirjana (kierresidonnalla), että e-kirjana (PDF, EPUB).​

ISBN 978-952-80-0673-2 (rengaskirja)
ISBN 978-952-68568-1-0 (PDF)
ISBN 978-952-80-0583-4 (EPUB)

E-kirjan voit tilata esimerkiksi *Elisa verkkokaupasta.

Perinteisen kirjan voit tilata esimerkiksi *AdLibris kirjakaupasta.

Tutustu myös kirjaani: Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla - Mitä koirasi toivoo sinun tietävän ruokinnasta

Oletko toimittaja tai bloggaaja?

Tilaa ilmainen arvostelukappale

Oletko kasvattaja tai koira-alan ammattilainen?

Katso lisätiedot kirjan jälleenmyynnistä

Kirjailija Malin Ekblom

Kirjailija Malin Ekblom on Terveysopisto Saluksesta valmistunut dipl. Ravintoneuvoja ja erikoistunut koiran luonnolliseen ruokintaan. Oman koiran vakava sairaus ja sen hoito ruokavaliolla sytytti intohimon opiskella ravitsemustiedettä sekä koirien kehityshistoriaa. Malin on vuodesta 2005 opettanut koiranomistajia ja koira-alan ammattilaisia ruokkimaan rakasta koiraystäväämme terveyttä edistävällä, lajityypillisellä ruokavaliolla.

Malin Ekblom koirien ravintoterapeutti

Miten teen koiralleni terveellisemmät herkut ilman lisäaineita?​

Saan paljon kyselyitä, mitä herkkuja koiralle voi antaa, kun se on raakaruoalla tai allerginen. Samalla moni kamppailee sen asian kanssa, että ei joko muista antaa, tai koiralle ei maistu tietyt tarvittavat ruoka-aineet, kuten maksa, veri tai kananmunat.

Löysin tähän ongelmaan ratkaisun, kun kamppailin oman koirani käyttäytymisongelmien kanssa.

Koko homma alkoi siitä, kun asuttuani syrjäisellä alueella, jossa arkiset koirakohtaamiset olivat vähäiset, muutin takaisin kaupunkiin. Lisäksi koirani Mooses oli pentuna kärsinyt huonoista kokemuksista toisista koirista, joten toisen koiran näkeminen tai haistaminen aiheutti stressiä ja remmissä rähjäämistä. Viikkotolkulla ulkoilutin Moosesta superaikaisin aamulla tai myöhään yötä vasten, perinteisiä ulkoiluaikoja ja -reittejä välttäen.

Pian onneksi oivalsin, ettei tämä ongelma itsestään katoa ja hakeuduin sekä ohituskurssille että ongelmakoirakouluttajien yksityistunneille. Koulutuksen alussa huomasin kaksi suurta ongelmaa. Tarjoamani namut eivät kelvanneet! Koira oli varmasti liian stressaantunut ja hänen mielestään terveelliset, kuivat kananfileet eivät olleet riittävän herkulliset. Ajatus pussillisesta raakaa lihaa taskussa ei kuitenkaan tuntunut kovin käytännölliseltä saati hygieeniseltä…

Sorruin treeneissä juustoon, kinkkuun, lihapulliin ja jopa nappuloihin (!), sillä ainoastaan ne tuntuivat toimivan näissä koulutustilanteissa.

Isommaksi ongelmaksi muodostui pian se, että nameja tuli annettua niin paljon, että ne kattoivat jo puolet päivän ruoka-annoksesta, koska treenasimme luonnollisesti joka ulkoilukerralla.

​ARGH! Näin en voinut jatkaa!! Päätin tehdä koulutusherkut itse, jotta voisin valita mitä lihoja ja raaka-aineita käytän. Keitin ja paloittelin sydämiä ja kivipiiroja kädet rakoille. Kun ystäväni kysyivät mitä tein lauantai-iltana, vastaukseni oli useimmiten “Kokkailin sisäelimiä koiralle” 

​Illat etsin netistä uusia ideoita ja löysinkin paljon erilaisia herkkuohjeita. Suurimmassa osassa käytettiin kuitenkin omasta mielestäni ja koirani vatsalle liian suurta viljamäärä. Tuttavalta kuulin sitten maksapannarista, löysin perusohjeen ja tein omia kokeiluja.

​Sitten keksin tavan, miten voin antaa Mooseksen ruokavalion kaiken lihan ja sisäelimet koulutusherkkujen muodossa ja vain luut raakana. Ajattelin, että sillä hetkellä koiralle oli tärkeämpää oppia elämään “normaalia” kaupunkielämää ja kohdata muita koiria rauhallisesti kuin se, että ruokavalio olisi 100%:sti raakaa – herkkuineen.

​Tätä ruokinta- ja koulutustyyliä jatkoin lähemmäs vuoden verran. Ruokavalio pysyi terveellisenä ja monipuolisena, lisäksi hän sai välillä raakaa lihaa sellaisina päivinä, kun treenit jäivät vähemmälle. Myöhemmin raa’an lihan osuus on taas kasvanut ja nameja kuluu vähemmän. Osa on kuitenkin helppouden ja terveellisten raaka-aineiden vuoksi jäänyt ruokavalioon, koulutusnameina tai herkkupaloina.

Työssäni koirien ravintoneuvojana olen ymmärtänyt myös sen, miten tärkeä osa herkuilla on monelle koiranomistajalle. On mukavaa tarjota jotain herkkua, kun itsekin herkuttelemme. Rutiineihin voi kuulua kotiintulonannaa, lauantaikarkkia tai vaikka maksalaatikkoa retkieväänä. Näistä sinun ei tarvitse luopua vain ruokavalion tai terveyden takia, koska niitä voit helposti muokata sopiviksi.”

Tässä uudessa kirjassa kyse on ensisijaisesti palkitsemiseen soveltuvista nameista, mutta toki reseptit sopivat myös isoimmiksi herkkupaloksi annettaviksi.

Tämä ei ole keittokirja, jossa olisi kotiruokaohjeet puuroista maksalaatikkoon ja kekseihin, vaan kasa terveellisiä, edullisia ja helppoja vaihtoehtoja palkitsemiseen ja herkutteluun. Kirja sisältää parhaat vinkkini kuinka teet näistä “hankalista” ruoka-aineista, kuten kananmunasta ja sisäelimistä vastustamattomia herkkupaloja tai pikkupurtavaa käden käänteessä! Lisäsin kuitenkin ohjeen, miten voit tehdä terveellisemmän maksalaatikon sekä parhaat vinkkini synttärikakkuihin =D

​Koulutusnamien pitäisi olla sopivan kokoiset, maukkaat, pehmeät ja murenemattomat sekä säilyä hyvin myös taskunpohjalla. Yhtä täydellistä namua ei ole, joten testaamalla eri reseptejä löydät sen, mikä vastaa omia toiveitasi parhaiten. Kirjassa on montaa erilaista tapaa valmistaa namuja, puolikosteista kanaherkuista kuivattuihin sydänsipseihin.

​Lisäsin kirjaan myös parhaat vinkkini koulutusherkkujen paloitteluun ja säilöntään. Esimerkiksi, namit kannattaa laittaa pestyyn kahvipakettiin. Näin suojaat taskusi limalta ja murulta, paketti pysyy hyvin ryhdissään eikä rapise ja saat herkut helposti takaisin jääkaappiin treenien välillä.

​Herkkureseptit ovat olleet testaajaryhmän koekeittiöissä ja maistatuksissa ja voin taata, että löydät joukosta jonkun reseptin, joka koirallesi maistuu ja on sinunkin keittiössä toimiva. Voit aina lähettää minulle sähköpostia, jos jokin resepti ei keittiössäsi toimi, tai sinulla on mitä tahansa kysyttävää kirjan suhteen.

​Maukkaita kokkaushetkiä ja motivoivia treenejä!

herkkuterkuin, Malin Ekblom

​Kirja on julkaistu sekä perinteisenä paperikirjana (kierresidonnalla), että e-kirjana (PDF, EPUB).​

ISBN 978-952-80-0673-2 (rengaskirja)
ISBN 978-952-68568-1-0 (PDF)
ISBN 978-952-80-0583-4 (EPUB)

E-kirjan voit tilata esimerkiksi *Elisa verkkokaupasta.

Perinteisen kirjan voit tilata esimerkiksi *AdLibris kirjakaupasta.

 

* Osa linkeistä on merkitty *-tähdellä ja ne ovat affiliate- eli suosittelulinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Vieraile suosittelemallani sivulla ja tutustu rauhassa tuotteeseen. Suosittelen ainoastaan sellaisia tuotteita mitä itse tai asiakkaani ovat kokeilleet ja olemme näihin tyytyväisiä. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen suosittelemani linkin kautta, saan siitä pienen komission kiitokseksi suosittelusta.

Haukun Herkut

Helpot ja terveelliset lihanamit palkitsemiseen ja herkutteluun

Haukun Herkut on koirien oma herkkureseptikirja, jonka opeilla teet koirallesi maistuvat ja terveelliset herkut käden käänteessä. Reseptit eivät sisällä viljaa tai turhia lisäaineita. Namit tuovat lihaisan ja nautinnollisen herkutteluhetken kaikille koirille rodusta ja iästä riippumatta. ​

Tilaa kirja AdLibris kirjakaupasta

    

Kirjan jälleenmyynti

Molempia kirjojani voit tilata kauttani myös jälleenmyyntiin. Minimitilaus on 7 kpl ja hinnat sisältävät postituksen Suomessa. Voit tilata molempia kirjoja samassa tilauksessa, kunhan määrä on yhteensä 7 kirjaa tai enemmän. 

Näin tilaat: 

Tilaa kirjat verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/malinekblom/section/kirjat/

Lisää koriin haluamasi määrä kirjoja ja siirryt ostoskoriin. Varmista että valitset haluamasi tuotteen oikein (e-kirja/nidottu paperikirja) 

Käytä tarjouskoodia 21JAMY niin saat kirjat jälleenmyyjäalennuksen (hinta päivittyy, kun koodi on aktivoitu).

Maksutapahtuman jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen/kuitin. Tilauksesi käsitellään ja postitetaan noin viikon sisällä ja saat seurantatunnuksen, kun paketti on lähetetty.

Hinnat:

Haukun Herkut, hinta 15,95 € / kpl (ovh 24,90 €)

Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla, hinta 18,50 € / kpl (ovh 28,90 €)

Hinnat sisältävät alv 10 %.

Lisätietoja:

Kirjojen kansikuvat, takakannen tekstit ja muuta hyödyllistä materiaalia, jota voit käyttää myynnissä ja markkinoinnissa löydät täältä: https://www.malinekblom.fi/media/

Kiitos yhteistyöstä!

    

Kirja arvostelukappale

Toimittaja tai bloggaaja voi tilata ilmaisen arvostelukappaleen suoraan kustantajalta BoD:lta.

Lähetä tilaus sähköpostitse osoitteeseen lehd[email protected], niin he toimittavat kirjan toivottuun osoitteeseen.

Pyydä siis viestissä haluamasi kirja:

Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla ISBN 978-952-801820-9

Haukun Herkut ISBN 978-952-80-0673-2

Muista lähettää myös oma osoitteesi, mihin kirjan/kirjat voi toimittaa.

Olen myös erittäin kiitollinen, jos lähettäisit minulle linkin, kuvan tai lehden, missä tekemäsi arvostelu on julkaistu.

Kiitos etukäteen!