Koiran ravintoterapeutti® -koulutus

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ravintoterapeutti® -koulutukseen.

Koiran ravintoterapeuttina toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä tai yhteistyössä esimerkiksi eläinlääkäreiden tai eläinten käytösneuvojien kanssa, tukemassa koiran hoitoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ravintoterapialla.

(Kissaosioita tulee mahdollisesti myöhemmin, kun saamme opettajajoukkoomme kissa-asiantuntijan, osallistumisensa peruuntuneiden tilalle. Nämä osiot lisätään koulutukseen, eikä niistä peritä erillistä maksua.)

Koiran ravintoterapeuttina

 • Olet perehtynyt koiran kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen ravitsemukselliseen hoitoon ja tunnet, miten ravintoterapialla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa terveydellisiä ongelmia.
 • Osaat tukea koiranomistajia silloin kun eläimellä on erityistarpeita, kuten sairauksien tukihoitoa.
 • Osaat huomioida yksilön tarpeet ja tunnistat, milloin tarvitaan ravitsemuksen lisäksi muuta tukihoitoa, kuten käyntiä eläinlääkärillä, osteopaatilla, käytösneuvojalla tai kiropraktikolla.
 • Toimit ammattimaisesti ja tunnet terapeuttina toimimisen vastuun, velvoitteet ja oikeudet.
 • Osaat toimia eettisesti ja moraalisesti oikein hoitotilanteissa.

Koulutuksen aiheita

Koulutuksessa syvennät tietämystä elimistön toiminnoista, terveyden ylläpitämisestä sekä eläimen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä. Opit miten ravinto on yksi tärkeimmistä kulmakivistä epätasapainotilojen ja sairauksien hoidossa. Koulutuksessa opit myös esiintymisen ja kommunikoinnin perusteet, mikä antaa hyvät valmiudet niin asiakaskohtaamisiin kuin yleisöluentojen pitämiseen.

Aiheina mm:

 • Tautioppi
 • Ruoansulatuselimistö
 • Stressi
 • Mikrobiomi
 • Allergiat ja yliherkkyydet, iho-ongelmat
 • Rappeumasairaudet, nivelrikko
 • Hormonit
 • Painonhallinta
 • Asiakastyö
 • Esiintyminen ja kommunikaatio
 • Tuotteistaminen
 • Yrittäjyys

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina ja webinaareina. Suurin osa webinaareista pidetään arkisin päiväsaikaan. Webinaareista tulee aina tallenne, jonka voit katsoa, kun itsellesi sopii. Koulutusmateriaalit ovat aina käytössäsi, myös koulutuksen päätyttyä. Näin voit aina kerrata materiaalit, vaikka olisit jo valmistunut.

Teoriaosuuksien lisäksi teet harjoitustöitä asiakkaiden kanssa. Harjoitustyöt tehdään opettajan tuella ja dokumentoidaan. Lopputyönä teet kirjallisen dokumentoinnin harjoitusasiakkaista ja suunnittelet oman yleisöluennon tai informaatiotuotteen.

Sisältö

 • Syventäviä luentoja
 • Q&A – opiskelijawebinaareja
 • Harjoitusasiakkaita, joista teet kirjallisen dokumentoinnin
 • Ryhmä workshopit, joissa saat tukea harjoitusasiastyöhön
 • Yleisöluennon suunnittelu, joka pidetään harjoituksena oppilaiden kesken
 • Itsenäistä opiskelua

Huomioi, että suurin osa webinaareista ja workshopeista pidetään arkisin päiväsaikaan. Webinaareista tulee aina tallenne, jonka voit katsoa myöhemmin.

Opettajat

Pääopettajana toimii Malin Ekblom, Koiran ravintoterapeutti®. Koulutuksessa on myös muita alan ammattilaisia opettajina, esimerkiksi käytösneuvoja, luontaisterapeutti, osteopaatti, koirahieroja ja eläinlääkäri.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä koulutuksen aihealueita sekä harjoitusasiakkaista, joille teet kirjalliset ravinto-ohjeet ja dokumentoit lopputyösi. Hyväksytystä lopputentistä, lopputyöstä sekä yleisöluennosta saat Koiran ravintoterapeutti® -todistuksen.

Kesto ja laajuus

Koulutus on laajuudeltaan noin 25 - 30 opintopistettä ja kesto on noin vuosi. Koulutuksen voi suorittaa muun työn tai opiskelun rinnalla. Opetusmateriaalia tai webinaareja, ryhmä workshopit harjoitustöiden ympärillä on noin 2 tuntia viikossa. Koulutuksessa on lisäksi omia harjoitusasiakkaita 3 kpl, joiden kanssa sinulla on tapaamisia ja joista kirjoitat raportin.

Opiskeluaikaa on siis hyvä varata 5 - 10 tuntia viikossa, riippuen omasta osaamistasostasi. Opetuksesta on taukoa 6 viikkoa juhannusviikosta elokuun alkuun ja talvella 2-3 viikkoa joulun aikaan. Sinä aikana voi tehdä harjoitusasiakkaita ja lukea tenttiin.

Hinta

Koulutuksen normaalihinta on 2490 € (sis. alv 24 %).

Etukäteen paikkansa varanneille on voimassa ”EarlyBird” -tarjous 1990 € (sis. alv 24 %).

Ilmoittautumismaksu 290 €  (sis. alv 24 %) maksetaan kerralla, tämän jälkeen ilmoittautumisesi on sitova (ilmoittautumismaksua ei palauteta, asiakkaalla on kuitenkin aina 14 vuorokauden peruuttamisoikeus ostotapahtumasta).

Loppusumman maksuvaihtoehdot (kaikissa sisältyy alv 24 %):

 • 1700 € kertamaksuna
 • 2 x 870 € lukukausimaksuna (yht. 1740 €)
 • osamaksuna 10 erässä à 180 € (yht. 1800 €)

Saat maksulinkin noin kuukausi ennen koulutuksen alkamista ja maksu erääntyy 7 vrk ennen koulutuksen alkamista.

Mikäli maksat koulutuksen osamaksulla, ensimmäinen erä on maksettava viimeistään 7 vrk ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen summa veloitetaan automaattisesti kortilta kuukauden välien.

Sopimuksen mukaan maksut saa myös laskulla, käytämme Finvoicer laskutuspalvelua. Laskuihin lisätään 5 € laskutusmaksu ja mahdollisista muutoksista maksuaikoihin sovitaan suoraan Finvoicerin kanssa. Laskulla maksettaessa eräpäivät ovat joka kuukauden 1. päivä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislinkki on Raakaruokintaohjaaja®-koulutuksen viimeisessä moduulissa.

Ajankohta

Aloitamme loppuvuodesta 2022 tai alkuvuodesta 2023. Tiedotamme aloituspäivämäärästä syyskuussa 2022.

Huomaa, että sinulla on oltava Raakaruokintaohjaaja®-koulutus suoritettuna, jotta voit osallistua Koiran ravintoterapeutti -koulutukseen. Jos sinulla on lopputentti vielä suorittamatta voit jo ilmoittautua mukaan, kunhan huomioit että se on suoritettava hyväksytysti ennen aloittamista. Tenttitilaisuuksia on säännöllisesti.

Järjestäjä

Koulutuksen järjestää Natural Pets Academy, jota hallinnoi NaturEk (Y-tunnus 1997519-0).
Yhteyshenkilö: Malin Ekblom
puh 040 5795272
[email protected]

Pidämme koulutuksen ensimmäistä kertaa alkuvuodesta 2022 ja pidätämme oikeuden muutoksiin.

Kysymyksiä?

Täytä lomake tai lähetä sähköpostia 🙂

Kysy lisää Koiran ravintoterapeutti® -koulutuksesta

Kirjoita nimesi, sähköpostiosoitteesi ja viestisi, niin vastaamme viestiisi.

Et sitoudu mihinkään ja voit poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella. Lue tietosuojaseloste.

Malin Ekblom, koulutuksen pääopettaja

Diplomiravintoneuvoja ja Koiran ravintoterapeutti® Malin Ekblom on vuodesta 2005 lähtien opettanut koiranomistajia ja alan ammattilaisia ruokkimaan koiria terveyttä edistävällä, lajityypillisellä ruokavaliolla.

Ekblom on arvostettu ja inspiroiva luennoitsija, joka kyseenalaistaa normit ja herättää ajatuksia. Hänellä on ilmiömäinen kyky selittää monimutkaisia ​​asioita ytimekkäästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla huumoria ja tiedettä unohtamatta.

Ekblom on julkaissut useita teoksia, joiden avulla koiran luonnolliseen ruokintaan siirtyminen onnistuu helposti ja turvallisesti.

Luonnollisessa ruokinnassa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Ruokavalio ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Mikäli koiralla on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, suosittelemme olemaan yhteydessä myös raakaruokintaan perehtynyeeseen eläinlääkäriin. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida sairauksien hoidossa.