Koiran ravintoterapeutti® -koulutus

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ravintoterapeutti® -koulutukseen.

Koiran ravintoterapeuttina toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä tai yhteistyössä esimerkiksi eläinlääkäreiden tai eläinten käytösneuvojien kanssa, tukemassa koiran hoitoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ravintoterapialla.

(Kissaosioita tulee mahdollisesti myöhemmin, kun saamme opettajajoukkoomme kissa-asiantuntijan, osallistumisensa peruuntuneiden tilalle. Nämä osiot lisätään koulutukseen, eikä niistä peritä erillistä maksua.)

Koiran ravintoterapeuttina

 • Olet perehtynyt koiran kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen ravitsemukselliseen hoitoon ja tunnet, miten ravintoterapialla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa terveydellisiä ongelmia.
 • Osaat tukea koiranomistajia silloin kun eläimellä on erityistarpeita, kuten sairauksien tukihoitoa.
 • Osaat huomioida yksilön tarpeet ja tunnistat, milloin tarvitaan ravitsemuksen lisäksi muuta tukihoitoa, kuten käyntiä eläinlääkärillä, osteopaatilla, käytösneuvojalla tai kiropraktikolla.
 • Toimit ammattimaisesti ja tunnet terapeuttina toimimisen vastuun, velvoitteet ja oikeudet.
 • Osaat toimia eettisesti ja moraalisesti oikein hoitotilanteissa.

Koulutuksen aiheita

Koulutuksessa syvennät tietämystä elimistön toiminnoista, terveyden ylläpitämisestä sekä eläimen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä. Opit miten ravinto on yksi tärkeimmistä kulmakivistä epätasapainotilojen ja sairauksien hoidossa. Koulutuksessa opit myös esiintymisen ja kommunikoinnin perusteita, mikä antaa hyvät valmiudet niin asiakaskohtaamisiin kuin yleisöluentojen pitämiseen.

Aiheina mm:

 • Koirien sairaudet ja niiden tukihoito ravitsemuksella, mm. nivelrikko, diabetes, haiman vajaatoiminta, krooninen enteropatia (IBD, IBS), virtsatieongelmat
 • Suoliston mikrobiomi
 • Allergiat ja yliherkkyydet, iho-ongelmat
 • Painonhallinta ja kilpirauhasen ongelmat
 • Kasvuhäiriöt
 • Kivun tunnistaminen ja hoito
 • Loiseläinten riski raakaruokinnassa
 • Asiakastyö ja kommunikointi
 • Luennointi ja esiintyminen
 • Tuotteistaminen ja markkinointi

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina ja webinaareina. Suurin osa webinaareista pidetään arkisin päiväsaikaan. Osa koulutuksesta on videotallenteina, osa webinaareista ilta-aikaan riippuen luennoitsijasta. Webinaareista tulee aina tallenne, jonka voit katsoa, kun itsellesi sopii.

Koulutusmateriaalit ovat aina käytössäsi, myös koulutuksen päätyttyä. Osa koulutuksen opettajista rajoittavat tallenteiden käyttöä, emmekä siten voi taata kaikkiin videoihin pääsyä “ikuisesti”. Koulutuksen sisältö ja rakenne voi vuosien myötä muuttua tai luennoitsija vaihtua.  

Teoriaosuuksien lisäksi teet harjoitustöitä asiakkaiden kanssa. Harjoitustyöt tehdään opettajan tuella ja dokumentoidaan. Lopputyönä teet kirjallisen dokumentoinnin harjoitusasiakkaista ja suunnittelet oman yleisöluennon, joka pidetään harjoituksena oppilaiden kesken.

Koulutus on tarkoitettu aikuisille täysi-ikäisille henkilöille.

Sisältö

 • Syventäviä luentoja
 • Kotitehtäviä ja harjoituksia
 • Harjoitusasiakkaita, joista teet kirjallisen dokumentoinnin
 • Ryhmä workshopit, joissa saat tukea harjoitusasiakastyöhön
 • Yleisöluennon suunnittelu, joka pidetään harjoituksena oppilaiden kesken
 • Itsenäistä opiskelua

Huomioi, että suurin osa webinaareista ja workshopeista pidetään arkisin päiväsaikaan. Webinaareista tulee aina tallenne, jonka voit katsoa myöhemmin.

Opettajat

Pääopettajana toimii Malin Ekblom, Koiran ravintoterapeutti®. Koulutuksessa on myös muita alan ammattilaisia luennoimassa, mm. Riikka Lahti, Johanna Anturaniemi, Noora Holk, Shea Beasley, Riitta Kempe, Anne Teijula, Antti Oksanen.

Pidätämme oikeuden muuttaa opettajia koulutuksen aikana.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä koulutuksen aihealueita sekä harjoitusasiakkaista, joille teet kirjalliset ravinto-ohjeet ja dokumentoit lopputyösi. Hyväksytystä lopputentistä, lopputyöstä sekä yleisöluennosta saat Koiran ravintoterapeutti® -todistuksen.

Kesto ja laajuus

Koulutus on laajuudeltaan noin 20-25 opintopistettä ja kesto on noin vuosi. Koulutuksen voi suorittaa muun työn tai opiskelun rinnalla. Opetusmateriaalia tai webinaareja, ryhmä workshopit harjoitustöiden ympärillä on noin 2 tuntia viikossa. Koulutuksen ohessa sinulla on lisäksi harjoitusasiakkaita 3 kpl, joiden kanssa sinulla on tapaamisia ja joista kirjoitat raportin.

Opiskeluaikaa on hyvä varata 10 tuntia viikossa, riippuen omasta osaamistasostasi. Opetuksesta on taukoa noin 8 viikkoa koulujen kesäloman aikana ja talvella noin 3 viikkoa koulujen joululoman aikana. Sinä aikana voi tehdä harjoitusasiakkaita ja lukea tenttiin.

Hinta

Koulutuksen hinta on 3490 € (sis. alv 24 %).

Ilmoittautumismaksu 490 € (sis. alv 24 %) maksetaan kerralla, tämän jälkeen ilmoittautumisesi on sitova. Mikäli perut osallistumisesi, ilmoittautumismaksu pidätetään peruutuskuluina (lakisääteinen 14 vuorokauden peruuttamisoikeus ostotapahtumasta on voimassa).

Ilmoittautumismaksu vähennetään koulutuksen hinnasta.

Loppusumman maksuvaihtoehdot (kaikissa sisältyy alv 24 %):

 • kertamaksu
 • osamaksuna 2 erässä 6 kuukauden välein
 • osamaksuna 12 erässä kuukauden välein

Koulutuksen lisäksi voit varata Malin Ekblomilta yksilöllistä opetusta tai tukea harjoitusasiakkaisiin. Hinta 160 € / 30 min.

Maksaminen

Saat maksulinkin noin kuukausi ennen koulutuksen alkamista. Maksu erääntyy 14 vrk ennen koulutuksen alkamista.

Mikäli maksat koulutuksen osamaksulla, ensimmäinen erä on maksettava viimeistään 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen summa veloitetaan automaattisesti kortilta kuukauden välein tai kuuden kuukauden välein, jos maksat kahdessa erässä.

Huolehdithan siitä, että maksat laskut eräpäivään mennessä. Mikäli maksu ei ole kirjautunut 7 vrk eräpäivästä, pääsy koulutukseen on suljettuna, kunnes erääntyneet maksut on suoritettu.

Koulutuksen keskeytyminen

Opiskelijan keskeyttäessä koulutuksen, maksettua osallistumismaksua ei palauteta.

Asiakkaan jättäessä laskut tai maksut maksamatta, pääsy kurssille tai koulutukseen poistuu, kunnes laskut tai maksut on suoritettu.

Koiran ravintoterapeutti® -koulutus on intensiivistä pienryhmäkoulutusta, johon voidaan ottaa vain rajallinen määrä osallistujia, jotta jokainen saa yksilöllistä ohjausta. Keskeyttäminen ja siirto seuraavan vuoden ryhmään on aina sovittava erikseen, sillä siirtäjän paikkaa ei voida täyttää keskeytyneeltä koulutukselta. Mikäli seuraava ryhmä on jo täynnä, siirto ei ole mahdollinen.

Koska siirto ryhmästä toiseen aiheuttaa opiskelijan paikan täyttymisen molemmista ryhmistä, veloitamme siirtomaksuna 800 €, mikä laskutetaan 400 € opiskelupaikan sulkemisen yhteydessä ja 400 € opiskelupaikan uudelleen avaamisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislinkki on Raakaruokintaohjaaja®-koulutuksen viimeisessä moduulissa.

Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun ryhmä on täynnä. Koulutus on intensiivistä pienryhmäkoulutusta, johon voidaan ottaa vain rajallinen määrä osallistujia, jotta jokainen saa yksilöllistä ohjausta.

Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2024.

Huomaa, että sinulla on oltava Raakaruokintaohjaaja®-koulutus suoritettuna, jotta voit osallistua Koiran ravintoterapeutti® -koulutukseen. Jos sinulla on lopputentti vielä suorittamatta voit jo ilmoittautua mukaan, kunhan huomioit että se on suoritettava hyväksytysti ennen aloittamista. Tenttitilaisuuksia on säännöllisesti.

Järjestäjä

Koulutuksen järjestää Natural Pets Academy, jota hallinnoi Luonnollinen Ruokinta Oy (Y-tunnus 3371205-5).
Yhteyshenkilö: Malin Ekblom
puh. 040 5795272
[email protected]

Kysymyksiä?

Täytä lomake tai lähetä sähköpostia.

 

Kysy lisää Koiran ravintoterapeutti® -koulutuksesta

Kirjoita nimesi, sähköpostiosoitteesi ja viestisi, niin vastaamme viestiisi.

Et sitoudu mihinkään ja voit poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella. Lue tietosuojaseloste.

Malin Ekblom, koulutuksen pääopettaja

Diplomiravintoneuvoja ja Koiran ravintoterapeutti® Malin Ekblom on vuodesta 2005 lähtien opettanut koiranomistajia ja alan ammattilaisia ruokkimaan koiria terveyttä edistävällä, lajityypillisellä ruokavaliolla.

Ekblom on arvostettu ja inspiroiva luennoitsija, joka kyseenalaistaa normit ja herättää ajatuksia. Hänellä on ilmiömäinen kyky selittää monimutkaisia ​​asioita ytimekkäästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla huumoria ja tiedettä unohtamatta.

Ekblom on julkaissut useita teoksia, joiden avulla koiran luonnolliseen ruokintaan siirtyminen onnistuu helposti ja turvallisesti.

Luonnollisessa ruokinnassa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Ruokavalio ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Mikäli koiralla on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, suosittelemme olemaan yhteydessä myös raakaruokintaan perehtynyeeseen eläinlääkäriin. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida sairauksien hoidossa.