Raakaruokintaohjaaja koulutus

Natural Pet Nutrition Academy järjestää lajityypillisen raakaruokinnan ammattilaiskoulutukset:

Raakaruokintaohjaaja
Koiran ja kissan ravintoterapeutti

Koirilla ja kissoilla esiintyy yhä enemmän allergioita, kasvaimia, lisääntymisongelmia, ruoansulatusvaivoja ja epämääräistä oireilua, kuten toistuvia hiivatulehduksia ja kutinaa. Nämä eivät selity vain yli jalostamisella, vaan monen terveysongelman syynä voi olla sopimaton ruokavalio. 

Edellä mainitut ovat yleisiä ongelmia ja elämäntapasairauksia, joiden ehkäisyssä ja hoidossa ruokavalio on avainasemassa. Eläinlääkinnällisessä hoidossa ei usein ole resursseja opettamaan lemmikin omistajaa ruokinta-asioissa vaan ruokintaohjeet pohjautuvat usein teollisiin valmisruokiin. 

Tähän tarpeeseen vastaa Natural Pet Nutrition Academy kouluttamalla raakaruokaohjaajia ja ravintoterapeutteja. Myös kissojen ja koirien omistajien kiinnostus lajityypillisestä ravitsemuksesta on lisääntynyt ja koulu tarjoaa myös omistajille suunnattuja kursseja

Natural Pet Nutrition Academy ylläpitää rekisteriä koulutetuista Raakaruokaohjaajista sekä Koiran ja kissan ravintoterapeuteista.

Miksi raakaruoka?

Kaikilla eläinlajeilla on oma lajilleen tyypillinen ravinto. Linnut syövät hyönteisiä tai marjoja, kauriit syövät erilaisia ruohokasveja ja liskot hyönteisiä. Hevoselle ei tulisi mieleenkään antaa lihaa proteiinin lähteeksi.

Koirat ja kissat ovat jalostuksesta huolimatta edelleen lihansyöjiä. Niiden lajityypillinen ravinto on raakaa, eläinperäistä ruokaa, kuten lihaa, rasvaa, luita ja sisäelimiä. Sitä niiden elimistö pystyy parhaiten hyödyntämään.

Lajityypillisellä raakaruokinnalla koiran ja kissat saavat tarvitsemansa ravintoaineet oikeista ruoka-aineista, helposti imeytyvässä muodossa. Näin elimistön solut saavat kaikki ne rakennuspalikat, mitä tarvitaan terveen solutoiminnan ylläpitämiseen. Hyvä terveys rakennetaan sisältäpäin.

Kenelle koulutukset sopivat?

Raakaruokaohjaaja ja ravintoterapeuttikoulutus on tarkoitettu eläinalan ammattilaisille ja harrastajille. Esimerkiksi kasvattajille, eläinruokakaupan kauppiaille ja myyjille, koirahierojille, trimmaajille, eläinten kouluttajille, eläinten hoitajille, eläinlääkäreille ja kaikille niille harrastajille, jotka haluavat syventää tietämystään lajityypillisestä raakaruokinnasta ja auttaa muita koiran ja kissan omistajia ruokkimaan lemmikkejään hyvinvointia edistävällä ravinnolla. 

Toteutustapa

Koulutukset toteutetaan verkko-opintoina, joita voit suorittaa missä tahansa oletkin. Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina ja webinaareina, joista saat aina tallenteen katsottavaksi. Tämä sopii myös sinulle, joka et pysty sitoutumaan määrättyihin opiskelupäiviin säännöllisesti, sillä voit opiskella silloin, kun itsellesi sopii parhaiten. Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. 

Koulutusmateriaalit ovat aina käytössäsi, myös koulutuksen päätyttyä. Näin voit aina kerrata materiaalit, vaikka olisit jo valmistunut.

Opettajat

Pääopettajana toimii Malin Ekblom, Koirien ravintoterapeutti™.
Koulutuksessa on myös muita alan ammattilaisia opettajina, esimerkiksi käytösneuvoja, luontaisterapeutti, osteopaatti, koirahieroja ja eläinlääkäri. 

Järjestäjä

Koulutukset järjestää Natural Pet Nutrition Academy.

Koulutukset

Raakaruokintaohjaaja
Koiran ja kissan ravintoterapeutti

Raakaruokintaohjaaja

Raakaruokintaohjaajana toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa sinulle valmiudet opastamaan koiran- ja kissanomistajia ruokavalion muutoksessa sekä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa. 

 • Tunnistat sopimattomasta ruokavaliosta johtuvat fyysiset oireet sekä käyttäytymiseen liittyvät ongelmat.
 • Tunnet lajityypillisen ruokinnan perusteet ja saat tietoa, miten kerrot niistä koiranomistajille.
 • Osaat neuvoa lemmikin omistajia ruokavalion muutoksen tekemisessä ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa.

Sisältö

Koulutuksen aiheina mm:

 • Koiran ja kissan kehityshistoria
 • Terveysongelmat ja ravitsemus
 • Tuoteturvallisuus ja hygienia
 • Ruokinnan historiaa
 • Teolliset valmisruoat ja ruoan prosessointi
 • Lajityypillinen ravinto
 • Ruoansulatusjärjestelmä
 • Ravinto-oppi
 • Ruokaympyrä
 • Ravintolisät
 • Ruokavalion koostaminen
 • Stressi ja virikkeistäminen
 • Ikäkaudet

Pääpaino on koirien ruokinnassa ja myös kissojen raakaruokinnan erityispiirteet huomioidaan. Koulutuksessa perehdytään koiran ja kissan ruoansulatuksen fysiologiaan, ravinto-oppiin ja lajityypillisen ruokavalion koostamiseen. Pääpaino on luonnollisessa ruokinnassa, tavoitteena on käytännönläheinen ruokintatapa ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva lemmikki. Opit perusteet ruoansulatuksen toiminnoista, elimistön aineenvaihdunnasta sekä energia- ja suojaravintoaineiden tarpeista ja vaikutuksista elimistössä. 

Toteutus

Raakaruokintaohjaaja-koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. 

Sisältö on jaettu useaan aihekokonaisuuteen. On hyvä varata vähintään 3 tuntia opiskeluaikaa viikossa. Halutessasi voit edetä opinnoissasi hitaammin.

Koulutusmateriaalin lisäksi pidetään opiskelijawebinaareja, jossa saat vastauksia kysymyksiisi.

Kesto

Koulutus kestää noin 3 kuukautta. Halutessasi voit opiskella hitaammin omassa tahdissa.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä kurssin aihelueita ja hyväksytystä lopputentistä saat Raakaruokintaohjaaja-diplomin.

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ja kissan ravintoterapeutti-koulutukseen.

Hinta

Koulutuksen hinta on 490 € (sis. 24 % alv).
Halutessasi voi maksaa kolmessa erässä (3 x 170 €).

Ajankohta

Koulutus on alkanut 15.9.2021. Seuraava koulutus alkaa alkuvuodesta 2022.

Alustavat ilmoittautumiset Raakaruokintaohjaaja-koulutukseen

(Lomakkeen täyttäminen ei sido mihinkään, saat lisätietoa kursseista lähempänä.)

Liityt (ilmaiselle) Haukun Heimo - postituslistalleni ja saat vinkkejä ja tietoa ruokinnasta sähköpostiisi. Et sitoudu mihinkään ja poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella. Lue tietosuojaseloste.

Koiran ja kissan ravintoterapeutti

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ja kissan ravintoterapeutti-koulutukseen.

Koiran ja kissan ravintoterapeuttina toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä tai yhteistyössä esimerkiksi eläinlääkäreiden tai eläinten kouluttajien kanssa, tukemassa koiran ja kissan hoitoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ravintoterapialla.

 • Olet perehtynyt kissan ja koiran kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen ravitsemukselliseen hoitoon ja tunnet, miten ravintoterapialla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa terveydellisiä ongelmia.
 • Osaat tukea koiran- ja kissanomistajia silloin kun eläimellä on erityistarpeita, kuten sairauksien tukihoitoa. 
 • Osaat huomioida yksilön tarpeet ja tunnistat, milloin tarvitaan ravitsemuksen lisäksi muuta tukihoitoa, kuten käyntiä eläinlääkärillä, osteopaattilla, käytösneuvojalla tai kiropraktikolla. 
 • Toimit ammattimaisesti ja tunnet terapeuttina toimimisen vastuun, velvoitteet ja oikeudet.
 • Osaat toimia eettisesti ja moraalisesti oikein hoitotilanteissa. 

Sisältö

Koulutuksen aiheina mm:

 • Tautioppi
 • Ruoansulatuselimistö
 • Ruoansulatuskanavan ongelmat
 • Stressi
 • Mikrobiomi
 • Allergiat ja yliherkkyydet
 • Rappeumasairaudet, nivelrikko
 • Hormonit
 • Painonhallinta
 • Asiakastyö
 • Esiintyminen ja kommunikaatio 
 • Tuotteistaminen 
 • Yrittäjyys 

Koulutuksessa syvennät tietämystä elimistön toiminnoista, terveyden ylläpitämisestä sekä  eläimen kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin edistämisestä. Opit miten ravinto on yksi tärkeimmistä kulmakivistä epätasapainotilojen ja sairauksien hoidossa. Koulutuksessa opit myös esiintymisen ja kommunikoinnin perusteet, mikä antaa hyvät valmiudet niin asiakaskohtaamisiin kuin yleisöluentojen pitämiseen. 

Toteutus

Koiran ja kissan ravintoterapeutti-koulutukset toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. 

Sisältö on jaettu useampaan aihekokonaisuuteen ja jokaiseen osa-alueeseen on hyvä varata vähintään viikko opiskeluaikaa. Halutessasi voit edetä opinnoissasi hitaammin.

Koulutusmateriaalin lisäksi pidetään kuukausittain opiskelijawebinaari, jossa saat vastauksia kysymyksiisi.

Teoriaosuuksien lisäksi teet harjoitustöitä asiakkaiden kanssa. Harjoitustyöt tehdään opettajan tuella ja dokumentoidaan. Lopputyönä teet kirjallisen dokumentoinnin harjoitusasiakkaista ja suunnittelet oman yleisöluennon. 

Kesto

Koulutus kestää noin vuoden. Halutessasi voit opiskella hitaammin omassa tahdissa.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä kurssin aihealueita ja harjoitusasiakkaista, joille teet kirjalliset ravinto-ohjeet ja dokumentoit lopputyösi. Hyväksytystä lopputentistä, lopputyöstä sekä yleisöluennosta saat koiran ja kissan ravintoterapeutti-diplomin.

Hinta

Etukäteen ilmoittautuneille on voimassa "EarlyBird" -tarjous 1790 € (sis. 24 % alv).  Halutessasi voit maksaa 10 erässä à 190 €.

(Normaali hinta 2490 €)

Ajankohta

Koulutus alkaa, kun ryhmä on täynnä. Ensimmäinen ryhmä voidaan aloittaa alkuvuodesta 2022, kun ensimmäiset Raakaruokintaohjaajat ovat valmistuneet.

Huomaa, että sinulla on oltava Raakaruokintaohjaaja -koulutus suoritettuna hyväksytysti, jotta voit osallistua Koiran ja kissan ravintoterapeutti -koulutukseen.

Alustavat ilmoittautumiset Ravintoterapeutti -koulutukseen

(Lomakkeen täyttäminen ei sido mihinkään, saat lisätietoa kursseista lähempänä.)

Liityt (ilmaiselle) Haukun Heimo - postituslistalleni ja saat vinkkejä ja tietoa ruokinnasta sähköpostiisi. Et sitoudu mihinkään ja poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella. Lue tietosuojaseloste.