Raakaruokintaohjaaja®-koulutus

Koirilla ja kissoilla esiintyy yhä enemmän allergioita, kasvaimia, lisääntymisongelmia, ruoansulatusvaivoja ja epämääräistä oireilua, kuten toistuvia hiivatulehduksia ja kutinaa. Nämä eivät selity vain yli jalostamisella, vaan monen terveysongelman syynä voi olla sopimaton ruokavalio. 

Edellä mainitut ovat yleisiä ongelmia ja elämäntapasairauksia, joiden ehkäisyssä ja hoidossa ruokavalio on avainasemassa. Eläinlääkinnällisessä hoidossa ei usein ole resursseja opettamaan lemmikin omistajaa ruokinta-asioissa vaan ruokintaohjeet pohjautuvat usein teollisiin valmisruokiin. 

Tähän tarpeeseen vastaa Natural Pets Academy kouluttamalla raakaruokintaohjaajia ja ravintoterapeutteja. Myös kissojen ja koirien omistajien kiinnostus lajityypillisestä ravitsemuksesta on lisääntynyt ja koulu tarjoaa myös omistajille suunnattuja kursseja

Natural Pets Academy ylläpitää rekisteriä koulutetuista Raakaruokaohjaajista sekä Koiran ravintoterapeuteista.

Miksi raakaruoka?

Kaikilla eläinlajeilla on oma lajilleen tyypillinen ravinto. Linnut syövät hyönteisiä tai marjoja, kauriit syövät erilaisia ruohokasveja ja liskot hyönteisiä. Hevoselle ei tulisi mieleenkään antaa lihaa proteiinin lähteeksi.

Koirat ja kissat ovat jalostuksesta huolimatta edelleen lihansyöjiä. Niiden lajityypillinen ravinto on raakaa, eläinperäistä ruokaa, kuten lihaa, rasvaa, luita ja sisäelimiä. Sitä niiden elimistö pystyy parhaiten hyödyntämään.

Lajityypillisellä raakaruokinnalla koiran ja kissat saavat tarvitsemansa ravintoaineet oikeista ruoka-aineista, helposti imeytyvässä muodossa. Näin elimistön solut saavat kaikki ne rakennuspalikat, mitä tarvitaan terveen solutoiminnan ylläpitämiseen. Hyvä terveys rakennetaan sisältäpäin.

Kenelle koulutukset sopivat?

Raakaruokaohjaaja ja ravintoterapeuttikoulutus on tarkoitettu eläinalan ammattilaisille ja harrastajille. Esimerkiksi kasvattajille, eläinruokakaupan kauppiaille ja myyjille, koirahierojille, trimmaajille, eläinten kouluttajille, eläinten hoitajille, eläinlääkäreille ja kaikille niille harrastajille, jotka haluavat syventää tietämystään lajityypillisestä raakaruokinnasta ja auttaa muita koiran ja kissan omistajia ruokkimaan lemmikkejään hyvinvointia edistävällä ravinnolla. 

Toteutustapa

Koulutukset toteutetaan verkko-opintoina, joita voit suorittaa missä tahansa oletkin. Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina, jotka voit katsoa itsellesi sopivana ajankohtana. Webinaarit järjestetään pääasiassa arkisin päiväsaikaan ja osa opettajista pitävät koulutuksensa illalla. Webinaareista tulee tallenne kurssialustalle katsottavaksi. Tämä sopii myös sinulle, joka et pysty sitoutumaan määrättyihin opiskelupäiviin säännöllisesti, sillä voit opiskella silloin, kun itsellesi sopii parhaiten. Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. 

Koulutusmateriaalit ovat käytössä vuoden. Voit kerrata oppimaasi niin monta kertaa kuin haluat.

 

Raakaruokintaohjaaja®-koulutus

Raakaruokintaohjaaja®

Raakaruokintaohjaajana toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa sinulle valmiudet opastamaan koiran- ja kissanomistajia ruokavalion muutoksessa sekä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa. 

 • Tunnistat sopimattomasta ruokavaliosta johtuvat fyysiset oireet sekä käyttäytymiseen liittyvät ongelmat.
 • Tunnet lajityypillisen ruokinnan perusteet ja saat tietoa, miten kerrot niistä koiranomistajille.
 • Osaat neuvoa lemmikin omistajia ruokavalion muutoksen tekemisessä ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa.

Sisältö

Koulutuksen aiheina mm:

 • Koiran ja kissan kehityshistoria
 • Terveysongelmat ja ravitsemus
 • Tuoteturvallisuus ja hygienia
 • Ruokinnan historiaa
 • Teolliset valmisruoat ja ruoan prosessointi
 • Lajityypillinen ravinto
 • Ruoansulatusjärjestelmä
 • Ravinto-oppi
 • Ruokaympyrä
 • Ravintolisät
 • Ruokavalion koostaminen
 • Stressi ja virikkeistäminen
 • Ikäkaudet

Pääpaino on koirien ruokinnassa ja myös kissojen raakaruokinnan erityispiirteet huomioidaan. Koulutuksessa perehdytään koiran ja kissan ruoansulatuksen fysiologiaan, ravinto-oppiin ja lajityypillisen ruokavalion koostamiseen. Pääpaino on luonnollisessa ruokinnassa, tavoitteena on käytännönläheinen ruokintatapa ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva lemmikki. Opit perusteet ruoansulatuksen toiminnoista, elimistön aineenvaihdunnasta sekä energia- ja suojaravintoaineiden tarpeista ja vaikutuksista elimistössä. 

Toteutus

Raakaruokintaohjaaja®-koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. 

Sisältö on jaettu useaan aihekokonaisuuteen, joka aukeaa pala kerrallaan. On hyvä varata vähintään 3 - 4 tuntia opiskeluaikaa viikossa. Halutessasi voit edetä opinnoissasi hitaammin.

Koulutusmateriaalin lisäksi pidetään opiskelijawebinaareja, jossa saat vastauksia kysymyksiisi.

Kesto

Koulutus kestää noin 3 kuukautta. Halutessasi voit opiskella hitaammin omassa tahdissa. Materiaali jää käyttöösi!

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä kurssin aihelueita ja hyväksytystä lopputentistä saat Raakaruokintaohjaaja®-todistuksen ja osaamismerkin.

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ravintoterapeutti® -koulutukseen.

Hinta

Koulutuksen hinta on 590 € (sis. 24 % alv).
Halutessasi voit maksaa kolmessa erässä (3 x 200 €).

Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 1.9.2022.

Aikataulu

Koulutus alkaa torstaina 1.9. klo 10.00 Tervetuloa-webinaarilla, jonka jälkeen ensimmäinen moduuli aukeaa. Uusi aihealue avautuu kerran viikossa ja osaan liittyy myös osatentti.

Webinaareja on noin kerran viikossa / kerran kahdessa viikossa. Osa pidetään arkisin päiväsaikaan ja osa iltaisin. Kaikista jää tallenne koulutusalustalle.

Opettajat

Pääopettajana toimii Malin Ekblom, Koirien ravintoterapeutti®.
Koulutuksessa on myös muita alan ammattilaisia opettajina, esimerkiksi käytösneuvoja, koirahieroja ja eläinlääkäri. 

Järjestäjä

Koulutukset järjestää Natural Pets Academy, jota hallinnoi NaturEk / Malin Ekblom.

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2022.

Ilmoita kiinnostuksesi osallistua koulutukseen (ei sitova). Saat lisätietoa, kun ilmoittautuminen koulutukseen avataan elokuussa 2022.

Liityt samalla Haukun Heimo -postituslistalle ja jatkossa saat lisää vinkkejä ja tietoa koiran ruokinnasta ja hyvinvoinnista suoraan sähköpostiisi.

Et sitoudu mihinkään ja poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella.
Lue tietosuojaseloste.

Mitä koulutuksen käyneet sanovat?

Tuula Auvinen

"Suosittelen koulutusta kaikille, jotka epäröivät raakaruokintaa ja sen hyödyllisyyttä. Mukaan lukien eläinlääketieteen opiskelijat"

Raija Skjäl

"Aivan mahtavan positiivisesti yllättänyt kurssi. Sain todella paljon tietoa muustakin kuin pelkästä raakaruokinnasta."

Linda Hagelberg

"Suosittelen koulutusta ihmisille, jotka työskentelevät esim. eläinkaupoissa. Ihmisille, jotka ovat tosi kiinnostuneita raakaruokinnasta, koska internetissä on paljon ristiriitaista ja väärää tietoa raakaruokinnasta."

Osallistuja

"Oli mielenkiintoisia luentoja. Osasta olisi voinut kuunnella vaikka kuinka pitkään :)"

Paula Luuri

"Todella hyvä koulutus, tätä voin lämpimästi suositella kaikille koirien ja kissojen ruokinnasta kiinnostuneille! Malinin opetusta on helppo seurata ja materiaalit ovat kattavia ja selkeitä. Loistava tietopaketti raakaruokinnasta!"

Mari Immonen

"Mielestäni kehityin ja opin paljon. Työ ja toinen opiskelu vähän hidastivat tätä koulutusta, mutta kurssimateriaali oli mielekästä katsottavaa ja selkokielellä joten helposti opiskeltavaa, Kiitos."

Sabrina Sadat

"Kiitos paljon todella mielenkiintoisesta aiheesta ja oli mukava oppia taas uutta :) Todella kiva saada tästä myös todistus :)"

Osallistuja

"Todella paljon kiitoksia koulutuksesta, se oli erittäin antoisa ja suosittelen sitä todellakin kaikille! :)"

Anni Nevala

"Valtavan suuret kiitokset! Kuuntelin monta videota useaan kertaan."

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Malin Ekblom, koulutuksen pääopettaja

Diplomiravintoneuvoja ja Koiran ravintoterapeutti Malin Ekblom on vuodesta 2005 lähtien opettanut koiranomistajia ja alan ammattilaisia ruokkimaan koiria terveyttä edistävällä, lajityypillisellä ruokavaliolla.

Ekblom on arvostettu ja inspiroiva luennoitsija, joka kyseenalaistaa normit ja herättää ajatuksia. Hänellä on ilmiömäinen kyky selittää monimutkaisia ​​asioita ytimekkäästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla huumoria ja tiedettä unohtamatta.

Ekblom on julkaissut useita teoksia, joiden avulla koiran luonnolliseen ruokintaan siirtyminen onnistuu helposti ja turvallisesti.

Luonnollisessa ruokinnassa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Ruokavalio ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Mikäli koiralla on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, suosittelemme olemaan yhteydessä myös raakaruokintaan perehtynyeeseen eläinlääkäriin. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida sairauksien hoidossa.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tästä!
Ilmoittautuminen sulkeutuu 31.8.2022 klo 23:55 ja seuraava koulutus alkaa 1.9.2022.

00

PÄIVÄÄ

00

TUNTIA

00

MINUUTTIA

00

SEKUNTIA

100 % rahat takaisin takuu!

Ostaminen on turvallista ja koulutuksella on 14 päivän rahat takaisin takuu. Jos 14 päivän sisällä huomaat, että tämä ei sovellu sinulle, laita viesti ja saat rahasi takaisin.

Mutta jos sinulla ei ole aikaa opiskeluun etkä aio seurata koulutusta - et myöskään opi mitään. Silloin ei kannata ostaa.