Raakaruokintaohjaaja®-koulutus

Lisää tietouttasi koiran ja kissan lajityypillisestä raakaruokinnasta - saavuta mielenrauha ruokinta-asioissa ja auta muita lemmikinomistajia raakaruokinnan pariin. 

koira ja kissa syo raakaruokaa
 
Jo 138 innokasta, eläinrakasta ihmistä on valmistunut Raakaruokintaohjaajiksi!
Oletko SINÄ seuraava?
ILMOITTAUDU MUKAAN NYT!

Haluatko auttaa eläimiä voimaan paremmin?

Aivan liian moni lemmikki kärsii turhaan erilaisista oireista, jotka voivat johtua sopimattomasta ruoasta ja turhista lisäaineista. Auttamalla lemmikkien omistajia raakaruokinnan pariin, he voivat saada helpotusta lemmikkinsä oireiluun.

Oletko kasvattaja, hieroja, trimmaaja tai kouluttaja?

Jos kohtaat työssäsi tai harrastuksesi parissa koiria ja kissoja, jotka kärsivät kutinasta, ihottumasta, korvatulehduksista tai vatsavaivoista ja haluaisit tukea kasvattejasi tai asiakkaitasi raakaruokinnassa - tämä koulutus sopii sinulle.

 

Eläinruokakaupan myyjälle lisäkoulutusta

Kuuletko jatkuvasti kommentteja koiranomistajilta siitä, että he haluaisivat siirtyä raakaan, mutta eivät tiedä, kehen uskoa? Tai että koiranomistajan löytämät tiedot raakaruokinnasta saa heidät vain entistä epävarmemmaksi? Tämä koulutus kasvattaa ammattitaitoasi ja osaat auttaa koiranomistajia paremmin.

Koulutus sopii sinulle, kun:

 • Haluat syventää tietämystäsi koiran ja kissan lajityypillisestä raakaruokinnasta.
 • Haluat saada varmuutta ruokavalion koostamiseen, ravintolisien valintaan ja myös ruokintatapoihin.
 • Sinua kiinnostaa syventyä ruoka-aineisiin ja ravinto-oppiin.
 • Olet kiinnostunut koiran anatomiasta, fysiologiasta ja ruoansulatusjärjestelmästä.
 • Haluat kertoa muille luonnollisen ruokinnan hyödyistä ja auttaa muita koiran- ja kissanomistajia raakaruokinnan pariin.
 • Olet valmis panostamaan opiskeluun ja sinulla on siihen aikaa.
 • Olet valmis kyseenalaistamaan aiemmin oppimaasi tai vanhoja yleisiä uskomuksia.
 • Tiedostat, että raakaruokinnassa ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa, tai yhtä ainoaa "gurua" joka olisi aina oikeassa.
 • Ymmärrät, että eläimet ovat yksilöitä. Yksilöllisyyden huomioiminen helpottuu, kun opit enemmän ruoka-aineista ja ruoansulatuksesta.

Koulutuksen opettajina on useita alan ammattilaisia

Raakaruokintaohjaaja-koulutuksen opettaja Malin Ekblom

Malin Ekblom,

Koiran ravintoterapeutti®

“Saksanpaimenkoirani Jeppe oli lähellä kuolla toistuvien ihotulehdusten ja aliravitsemuksen takia. Sattumalta opin, että koirille lajityypillistä ravintoa ei ole viljapohjaiset, lisäaineilla höystetyt raksut. Kun Jeppe sai lajityypillistä raakaruokaa iho toipui ja koira palautui normaalipainoon. Tämä sai minut ymmärtämään ruokavalion ja terveyden välisen yhteyden.

Inspiraatio ja tiedonjano eivät ole vähentyneet ja yli 15 vuoden ajan olen opiskellut ravitsemusta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Olen erikoistunut luonnolliseen ruokintaan ja nykyisin koulutan Raakaruokintaohjaajia ja Koiran ravintoterapeutteja.”

Raakaruokintaohjaaja-koulutuksen opettaja Johanna Anturaniemi

Janica Bergström

Ravintoterapeutti

"Olen ammatiltani kätilö ja olen myös suorittanut ravitsemustieteen opintoja yliopistolla. Olen urani aikana toiminut kymmenisen vuotta kansainvälisissä lääketutkimustiimeissä, jossa tieto ja taito ravinnon ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta on vahvistunut.

Toimin yhteistyössä mm. Helsingin yliopiston eläinlääkäreiden kanssa. Olen suorittanut eläinten raakaruokintaopintoja ulkomailla sekä Suomessa.

Yksi tärkeimmästä osa-alueesta sairauksien ennaltaehkäisyssä on eläimen ravitsemus mutta suurena vaikuttajana on toki myös ympäristö, lääkkeet sekä eläimen perimä."

 

Raakaruokintaohjaaja-koulutuksen opettaja Riikka Lahti

Riikka Lahti,

Raakaruokinta-asiantuntija

“Olen elänyt koirien parissa syntymästään saakka, opiskellut niiden käyttäytymistä, kouluttamista, lihashuoltoa, kasvattamista sekä ravitsemusta monella eri taholla sekä kotimaassa että ulkomailla.

Olen työskennellyt raakaruokinnan parissa noin 15 vuotta mm. Mushin BARF-asiantuntijana sekä Helsingin yliopiston DogRisk tiimin kanssa.

Mielestäni kukaan ei voi oppia kaikkea koirista ja niiden käyttäytymisestä, vaan aina löytyy lisää tietoa!”

Lisäksi koulutuksessa luennoivat mm. eläinlääkäri Johanna Anturaniemi, eläinlääkäri Noora Holk, eläinten ravitsemusneuvoja Aino Pietikäinen, yrittäjä Anne Teijula sekä Ruokaviraston asiantuntijoita.

Koulutus kestää noin 3 kuukautta. On hyvä varata vähintään 4 - 5 tuntia opiskeluaikaa viikossa. Halutessasi voit opiskella hitaammin omassa tahdissa. Materiaali jää käyttöösi!

 Toteutustapa

 • Raakaruokintaohjaaja®-koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa
 • Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina, jotka voit katsoa itsellesi sopivana ajankohtana.
 • Sisältö on jaettu useaan aihekokonaisuuteen, jotka aukeavat moduuli kerrallaan.

Opetusmateriaalin lisäksi pidämme opiskelijawebinaareja, joissa saat vastauksia kysymyksiisi.

Webinaarit ovat vaihtelevina aikoina, osa päivällä ja osa illalla. Webinaareista tulee aina tallenne katsottavaksi.

Koulutus sopii myös sinulle, joka et pysty sitoutumaan määrättyihin opiskelupäiviin säännöllisesti, sillä voit opiskella silloin, kun itsellesi sopii parhaiten.

Pääsyä koulutusalustalle ei ole rajoitettu koulutuksen kestoon, vaan koulutusmateriaalit ovat aina käytössäsi, myös koulutuksen päätyttyä. Voit kerrata oppimaasi niin monta kertaa kuin haluat.

 

Aikuiskoulutus

Koulutus on tarkoitettu aikuisille täysi-ikäisille henkilöille.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä kurssin aihealueita. Hyväksytystä lopputentistä saat Raakaruokintaohjaaja®-todistuksen ja -osaamismerkin.

Raakaruokintaohjaaja® on PRH:n vahvistama, rekisterisuojattu tavaramerkki. Ainoastaan Natural Pets Academysta todistuksen saaneet Raakaruokintaohjaat ovat oikeutettuja käyttämään kyseistä nimikettä. Nimeke on suojattu ammattimaiseen ravinto-ohjaukseen sekä koulutustoimintaan.

Todistuksen saatuasi, sinulle on myönnetty oikeus käyttää kyseistä nimikettä lemmikeille suunnattuun raakaruokintaohjaukseen ja koulutustoimintaan.

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit myös hakea Koiran ravintoterapeutti® -koulutukseen.

Jo 138 innokasta eläinrakasta ihmistä on valmistunut Raakaruokintaohjaajiksi!

Oletko SINÄ seuraava?

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT!

Koulutuksen aiheina on muun muassa:

 • Lajityypillinen ravinto
 • Koiran ja kissan kehityshistoria
 • Ruokinnan historiaa
 • Teolliset valmisruoat ja ruoan prosessointi
 • Ruoansulatusjärjestelmä
 • Ravinto-oppi
 • Ruokaympyrä ja ruoka-aineet
 • Ravintolisät
 • Ruokavalion koostaminen
 • Kipu ja stressi
 • Ikäkaudet ja jalostus
 • Terveysongelmat ja ravitsemus
 • Tuoteturvallisuus ja hygienia
 • Tiede ja tutkimus

Pääpaino on koirien ruokinnassa ja myös kissojen raakaruokinnan erityispiirteet huomioidaan. Koulutuksessa perehdytään koiran ja kissan ruoansulatuksen fysiologiaan, ravinto-oppiin ja lajityypillisen ruokavalion koostamiseen. Pääpaino on luonnollisessa ruokinnassa, tavoitteena on käytännönläheinen ruokintatapa ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva lemmikki. Opit perusteet ruoansulatuksen toiminnoista, elimistön aineenvaihdunnasta sekä energia- ja suojaravintoaineiden tarpeista ja vaikutuksista elimistössä. 

UUTTA!

Nyt koulutuksen hintaan kuuluu pääopettajien koulutusmateriaalit valmiiksi tulostettuna yksissä kansissa! Yli 250 sivuinen työkirja, jossa on koulutukseen sisältyvää materiaalia sekä tilaa muistiinpanoille.

Työkirjat postitetaan kun maksusuoritus (tai ensimmäinen erä) on kirjautunut ja kirja saapuu heti koulutuksen alkumetreillä.

Huomaa, että 14 vuorokauden palautusoikeus koskee käyttämätöntä, myyntikuntoista kirjaa.

 

Raakaruokintaohjaaja®-koulutus on kolmen kuukauden intensiivinen opintomatka koiran ja kissan lajityypilliseen ruokintaan.

Raakaruokintaohjaaja® on PRH:n vahvistama, rekisteröity tavaramerkki. Ainoastaan Natural Pets Academysta todistuksen saaneet Raakaruokintaohjaat ovat oikeutettuja käyttämään kyseistä nimikettä. Nimeke on suojattu ammattimaiseen ravinto-ohjaukseen sekä koulutustoimintaan.

Todistuksen saatuasi, sinulle on myönnetty oikeus käyttää kyseistä nimikettä lemmikeille suunnattuun raakaruokintaohjaukseen ja koulutustoimintaan.

Koulutuksessa syvennytään käytännönläheisellä tavalla raakaruokinnan perusteisiin ja hyötyihin, usean alan ammattilaisen voimin.

Raakaruokintaohjaajana toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana.

 

Koulutus antaa sinulle valmiudet opastaa koiran- ja kissanomistajia ruokavalion muutoksessa sekä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa.

Tunnistat sopimattomasta ruokavaliosta johtuvat fyysiset oireet sekä käyttäytymiseen liittyvät ongelmat.

 

Sinusta tulee tärkeä tiedonlähde sekä tulkki koiran ja omistajan välille; autat lukemaan merkkejä koiran hyvin- tai pahoinvoinnista. 

Tunnet lajityypillisen ruokinnan perusteet ja saat tietoa, miten kerrot niistä koiranomistajille.

Paikat on täytetty ja ilmoittautuminen syksyn 2023 koulutukseen on suljettu.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua kevään 2024 koulutukseen alla olevalla lomakkeella.

Raakaruokintaohjaaja®-koulutukset alkavat syksyisin ja keväisin.

Kevään ryhmä aloittaa: 1.2.2024

Ilmoita kiinnostuksesi osallistua seuraavaan koulutukseen (ei sitova).

Saat lisätietoa, kun ilmoittautuminen koulutukseen avataan.

Liityt samalla Haukun Heimo -postituslistalle. Saat jatkossa lisää vinkkejä ja tietoa koiran ruokinnasta sekä koiran hyvinvoinnista suoraan sähköpostiisi.

Et sitoudu mihinkään ja poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella.
Lue tietosuojaseloste.

Mitä koulutuksen käyneet sanovat?

Jo 138 innokasta eläinrakasta ihmistä on valmistunut Raakaruokintaohjaajiksi!

Tuula Auvinen

"Suosittelen koulutusta kaikille, jotka epäröivät raakaruokintaa ja sen hyödyllisyyttä. Mukaan lukien eläinlääketieteen opiskelijat"

Raija Skjäl

"Aivan mahtavan positiivisesti yllättänyt kurssi. Sain todella paljon tietoa muustakin kuin pelkästä raakaruokinnasta."

Linda Hagelberg

"Suosittelen koulutusta ihmisille, jotka työskentelevät esim. eläinkaupoissa. Ihmisille, jotka ovat tosi kiinnostuneita raakaruokinnasta, koska internetissä on paljon ristiriitaista ja väärää tietoa raakaruokinnasta."

Osallistuja

"Oli mielenkiintoisia luentoja. Osasta olisi voinut kuunnella vaikka kuinka pitkään :)"

Paula Luuri

"Todella hyvä koulutus, tätä voin lämpimästi suositella kaikille koirien ja kissojen ruokinnasta kiinnostuneille! Malinin opetusta on helppo seurata ja materiaalit ovat kattavia ja selkeitä. Loistava tietopaketti raakaruokinnasta!"

Mari Immonen

"Mielestäni kehityin ja opin paljon. Työ ja toinen opiskelu vähän hidastivat tätä koulutusta, mutta kurssimateriaali oli mielekästä katsottavaa ja selkokielellä joten helposti opiskeltavaa, Kiitos."

Sabrina Sadat

"Kiitos paljon todella mielenkiintoisesta aiheesta ja oli mukava oppia taas uutta :) Todella kiva saada tästä myös todistus :)"

Osallistuja

"Todella paljon kiitoksia koulutuksesta, se oli erittäin antoisa ja suosittelen sitä todellakin kaikille! :)"

Anni Nevala

"Valtavan suuret kiitokset! Kuuntelin monta videota useaan kertaan."

Erika

"Osaamiseni sai laajemman näkökulman, sain vahvistusta vanhalle, sekä uutta tietoa lisää. Pidän myös kovasti siitä, että on joku paikka missä voi kysyä ja kyseenalaistaa asioita, ilman että leimataan "vaikeaksi" tai että vastaajina olisi vain ns. yhden totuuden ihmisiä."

Katri

"Kaikki kurssin toteuttaneet henkilöt olivat hyviä esiintyjiä ja heidän tietotaito on loistavalla tasolla. Kurssille oli aina mukava tulla. Parasta oli selkeä kokonaisuus. Itselle tuli tunne että kyllä minä opin. Suosittelen koulutusta vähänkin asiasta kiinnostuneille koiran tai kissan omistajille."

Anni Peromo

"Oma koirani on ollut pennusta asti raakaruoalla joten lisäosaaminen tuli tarpeeseen. Olen myös töissä eläinkaupassa, joten mitä enemmän voin asiakkaita neuvoa luonnollisesta ruokinnasta niin sen parempi! Kolmen kuukauden kurssiksi, koulutus oli todella arvoisensa ja laaja. Jos yhtään mietityttää lähteä mukaan koulutukseen, niin lämmöllä kyllä suosittelen."

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko mielessäsi jokin muu kysymys?

Malin Ekblom, koulutuksen pääopettaja

Diplomiravintoneuvoja ja Koiran ravintoterapeutti® Malin Ekblom on vuodesta 2005 lähtien opettanut koiranomistajia ja alan ammattilaisia ruokkimaan koiria terveyttä edistävällä, lajityypillisellä ruokavaliolla.

Ekblom on arvostettu ja inspiroiva luennoitsija, joka kyseenalaistaa normit ja herättää ajatuksia. Hänellä on ilmiömäinen kyky selittää monimutkaisia ​​asioita ytimekkäästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla huumoria ja tiedettä unohtamatta.

Ekblom on julkaissut useita teoksia, joiden avulla koiran luonnolliseen ruokintaan siirtyminen onnistuu helposti ja turvallisesti.

Järjestäjä

Koulutuksen järjestää Natural Pets Academy, jota hallinnoi NaturEk / Malin Ekblom.

Luonnollisessa ruokinnassa ei ole kyse lääketieteellisestä hoidosta. Ruokavalio ei korvaa tai sulje pois mitään hoitoa tai lääkitystä.

Mikäli koiralla on jokin sisäelinsairaus, tai muuta terveydellistä ongelmaa, suosittelemme olemaan yhteydessä myös raakaruokintaan perehtynyeeseen eläinlääkäriin. Parhaat tulokset saavutetaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

       

Raakaruokintaohjaaja®-koulutukset alkavat syksyisin ja keväisin.  

Ilmoita kiinnostuksesi osallistua koulutukseen (ei sitova). Saat lisätietoa, kun ilmoittautuminen koulutukseen avataan.

Liityt samalla Haukun Heimo -postituslistalle. Saat jatkossa lisää vinkkejä ja tietoa koiran ruokinnasta sekä koiran hyvinvoinnista suoraan sähköpostiisi.

Et sitoudu mihinkään ja poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella.
Lue tietosuojaseloste.