Ruokavaliosta apua iho-ongelmiin - Rocky

iho-ongelmat ihottuma kokemukset
ruokavaliolla helpotusta koiran ihottumaan

Kirjoittaja: Laura Pulli, Rockyn omistaja
(Muokannut Piia L.)

Kun hurmaava amstaffipentu Rocky saapui perheeseemme viime vuonna, syötin sille kasvattajan ohjeiden mukaan Brit Caren lamb&rice- nappulaa, niveljauhetta sekä öljyä. Koiralle kuitenkin alkoi tulla ihottumaa kainaloon, joka näytti leviävän sekä jalan että rinnan suuntaan. Oma mutu-tuntumani sanoi, ettei kaikki ole kunnossa.

Tiemme vei tietysti eläinlääkäriin. Ja tietysti, matkaan lähti lääkeshampoota sekä antibioottivoidetta. Karvakuononi ruokintaan en saanut valitettavasti ohjeita lainkaan. Pohdin kovasti, että koiran iho-ongelmilla ja ruokinnalla täytyi olla jonkinlainen yhteys.

Rockyn kainalossa oli ihottumaa, tulehtunut, ärtynyt alue, joka oli karvaton. Tämän lisäksi turkki ei ollut enää silkkisen pehmeä ja kiiltävä kuten aiemmin. Ihokin hilseili.

Olo tuntui tosi kurjalle koiran puolesta. Ulkoillessa tein huomioita, että koiran kakan koostumus vaihteli. Sisällä se päästeli sellaisia pieruja, että heikompia hirvitti... Rockyn vatsa ei tosiaankaan ollut kunnossa! Myös sen henki haisi pahalle ja yläkulmahampaiden ja ikenen reunaan kertyi kellertävää likaa hampaiden harjaamisesta huolimatta.

Mikä ihme nyt avuksi?

Ratkaisu koiran ihottumaan löytyi ruokavaliosta

Olin lukenut ja kuullutkin koirien raakaruokinnasta paljon hyvää, ja tuloksista, joissa luonnollinen ruokinta on auttanut monia samanlaisista vaivoista kärsineitä koiria. Ja sitten löysin Malinin raakaruokakurssin netistä. Päätin kokeilla antaa raakaa, puhdasta ruokaa koiralleni. Ja se oli ehkä elämäni viisain päätös.

Aluksi Rocky ei voinut syödä kuin possua ja lampaan rasvaa. Lisäksi annoin sille Nutrolinin karva-& ihoöljyä, merileväjauhetta sekä monivitamiinilisää. Aluksi se oli innoissaan raa'asta ruuasta. Ruokailut kuitenkin muuttuivat, eikä ruoka maittanutkaan enää samalla lailla. Kokeilin laittaa sitä Kongin sisään ja antaa treeneissä palkkioksi. Silloin sain sen syömään. Aika kikkailua välillä.

Ajoittain Rocky on nirso

Tuli myös hetket, jolloin koira ei halunnut ruokaa lainkaan. Jouduin paistamaan sian jauhelihaa, jotta kaveri suostui syömään. Paino sillä on ollut alakantissa, joten se ei saisi laskea.

Sitten kokeilin varovasti kalkkunaa ja broileria- ja Rockyn vatsa kestää niitä. Nauta on ihan no-go: siitä tuli päivän viiveellä jo näppylöitä koiran ihoon. Sen vatsa ja iho pysyvät kunnossa, kunhan huolehdin ettei sen suuhun päädy nautaa.

Raakaruoka maistuu kaverille vaihtelevasti. Tilasin KennelRehusta vähärasvaisempaa ja laadukkaampaa possunlihaa ja kalkkunaa. Ne ovat jauhetussa muodossa, ja tuntuvat maistuvan Rockylle. Huomasin, että se Nutrolinin öljy triggeröi- kun sen jättää pois, ruoka maistuu koiralle paremmin.

Helteillä jäiset pullat ovat Rockyn herkkua. 😀

Lihaa tai täysravintopullia uppoaa päivästä riippuen 300 - 500 grammaa päivässä. Sain Malinilta vinkin kokeilla broilerin tai kalkkunan kauloja. Lähtee kokeiluun! Isoista possun luista, joissa on lihaa, Rockyn vatsa menee kovalle. Muuten sen vatsa toimii nyt hyvin, eikä hajuhaittoja enää ole.

Kainalon ihottuma- alue on parantunut koko ajan. Enää siinä ei näy näppylöitä eikä voimakasta ihoärsytystä. Suussa näyttää hyvälle eikä koiran henki haise. Hilseilykin on vähentynyt merkittävästi, karva kiiltää ja on taas silkkisen pehmeä. Niin ihanaa!

Rocky on energinen ja iloinen kaveri, ja painokin on hieman noussut. Olen superkiitollinen Malinille ja hänen raakaruokakurssilleen! Hänen apunsa on ollut korvaamatonta. Jatkan koirani ruokkimista pelkällä raakaruualla, ja aion opiskella itse koirien ruokinnasta vielä paljon lisää.

Kirjoittaja: Laura Pulli, Rockyn omistaja
(Muokannut Piia L.)

Sivustolla olevat kokemukset ja palautteet ovat koiranomistajien omia, eivätkä ne ole ohjeita tai lääketieteellisiä neuvoja. Niistä ei saa ottaa mallia ja eläinlääkäriä tulee aina konsultoida.

Täysravinto - lupaus täydellisestä tasapainosta vai täysilluusio

Resepti: Haukun herkkukeksit - maistuvat superherkut palkitsemiseen...

Takaisinveto: SMAAK Herkkä kala viljaton + ALVAR

6 yleisintä virhettä raakaruokinnan aloittamisessa

5 erilaista virikkeellistä namihetkeä - vaikeuta tehtäviä vähitellen

Parhaat koulutusnamit koiralle

Miten käsitellä raakaruokaa turvallisesti?

Ruokavaliosta apua iho-ongelmiin - Rocky

Parhaat koulutusnamit koiralle

Merilevää ja viherjauheita koiralle

Koiran painonhallinta ja laihduttaminen

Koiran luonnollinen ruokinta

Luonnollisella ruokinnalla

  • Vatsa pysyy tyytyväisenä ja ruoansulatusongelmat, kuten närästys, ripuli ja herkkävatsaisuus voivat helpottaa.
  • Iho pysyy terveenä ja turkki kiiltävänä, ei enää kutinaa, rapsuttelua tai hiivaongelmia.
  • Koirasi saa maukasta ja terveellistä lempiruokaa, jota hän syö mielellään.

Kolmen päivän ilmaisella minikurssilla opit:

  • Mitä on koiralle lajityypillistä ravintoa
  • Mitä hyötyjä siitä on koirallesi
  • Mitä ruokia tulisi antaa, että koirasi saa kaiken tarvitsemansa
  • Kuinka paljon ruokaa koirasi tarvitsee
  • Miten teet muutoksia ilman ripulirumbaa

Kurssin vetäjä: Malin Ekblom, Koiran ravintoterapeutti®

Liityt samalla Haukun Heimo -postituslistalle ja jatkossa saat lisää vinkkejä ja tietoa koiran ruokinnasta ja hyvinvoinnista suoraan sähköpostiisi.

Et sitoudu mihinkään ja voit poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella. Lue tietosuojaseloste.