Parhaat koulutusnamit koiralle - herkkuresepti ilman lisäaineita

herkut
Maistuvat koulutusherkut koiralle
 • Onko nirsolle koiralle vaikea löytää mitään maistuvaa namia?
 • Huolestuttaako valmisherkkujen lisäaineet ja raaka-aineen laatu?
 • Onko allergiselle koiralle hankala löytää namiresepti ilman viljaa?
 • Ovatko kuivat keksit koirasi mielestä tylsät?
 • Onko vaikea löytää superherkku, mikä toimisi joka tilanteessa?
 • Loppuuko motivaatio nameihin kesken treenin?

Lihaisat herkut ilman viljaa tai lisäaineita ovat terveelliset ja sopivat osaksi ruokavaliota

Herkut ovat tärkeä osa koiran elämää. Herkkuja kuluu koiraa kouluttaessa ja arkeen voi treeninamien lisäksi kuulua makupaloja kotiin tullessa, tai pieni herkutteluhetki silloin, kun itse herkuttelet. 

Valitse 100% eläinperäisiä tuotteita, niin vältyt turhilta täyte- ja säilöntäaineilta. Possun korva, sonnin suti, henkitorvi tai palviluu on viljaton vaihtoehto, joka tarjoaa lisäksi ajanvietettä. Monen koiran superherkkua ovat kuivatut broilerin sydämet, peuran keuhko tai naudan lihalastu. 

Kuivatuissa makupaloissa määrä nousee kuitenkin helposti koiran yhden aterian kokoiseksi. Kourallinen nameja painaa ehkä vain 25 grammaa, mutta se vastaa 100 grammaa tuoretta lihaa.

Useimmiten tämä ei ole ongelma, mutta entä jos koulutusherkuista alkaa määrällisesti muodostua jo kunnon välipala? Pienelle koiralle yksi possun korva vastaa melkein yhtä kokonaista ateriaa. Onko koiralla ruoka-aikana enää nälkä?

 


Saat vapaasti linkittää tämän artikkelin blogiisi tai kotisivuillesi, tai jakaa linkkiä some-kanavissasi 


 

Kuvassa ilmakuivattu maksa.

Näin teet koirallesi maistuvat treeniherkut, jotka ovat myös terveelliset!

Kun koulutat koiraa, puolikosteat namit toimivat yleensä kuivattuja herkkuja paremmin. Koira saa pienet ja pehmeät treeninamit nopeammin syötyä, eivätkä ne tartu kurkkuun. Erityisesti pennun kanssa, makupaloja kuluu huikea määrä, joten niiden pitäisi olla myös terveelliset ja lisäaineettomat.

Koulutusherkkujen pitäisi olla sopivan kokoiset, maukkaat, pehmeät ja murenemattomat, sekä säilyä hyvin myös taskun pohjalla. Mieluiten tahmaamatta. Melkoinen haaste makupalalle, eikö totta. 

Yhtä täydellistä namia ei ole, joten testaamalla erilaisia reseptejä löydät ne, mitkä vastaavat omia tarpeitasi parhaiten. Joihinkin tilanteisiin puolikosteat herkut ovat parhaat, kuten “Pehmeät kanaherkut” -maksapannari. Katso resepti alempana, jos se ei ole sinulle ennestään tuttu. Toisiin tilanteisiin kuivatut keksit ovat paremmat. 

Monelle koiralle maistuvin herkkupala on lihapulla, kinkku, makkara, pinaattiohukainen tai juusto. Ne ovat kuitenkin suolaiset ja voivat sisältää lisäaineita, viljaa tai tärkkelystä. Näitä voit käyttää pieniä määriä osana sekaherkkupussia tai superherkkuina, joita koira saa vain erikoistilanteissa kuten ohitustilanteissa.

Pehmeät kanaherkut - paras resepti koulustusnameihin

Vain 4 raaka-ainetta!

Helppo resepti, jolla teet supermaistuvia ja puolikosteita nameja, jotka sopivat treeneihin, makupaloiksi tai herkutteluhetkiin.

 • Yli 1000 vastustamatonta namipalaa taskuusi, nopeasti ja edullisesti
 • Ei keinotekoisia lisäaineita, säilöntäaineita tai viljaa
 • Sopivat allergiselle koiralle sekä raakaruokailijalle
 • Lihaisat namut ovat loistava valinta pennun koulutushetkiin
 • Maistuvat nirsollekin koiralle
 • Sopivat osaksi ruokavaliota - ei turhia kaloreita

Herkkuresepti on niin helppo, että kaksivuotiaskin osaa tehdä nameja haukulle ;-)
Katso video.

Tee näin: 

Vatkaa 4 kananmunaa, 400 g broilerin jauhelihaa, 200 g jauhettua maksaa ja 1 dl perunajauhoa tai maizeenaa. Levitä pellille ja paista uunissa. Paloittele sopivan kokoisiksi palasiksi ja sinulla on nopeasti taskut täynnä supermaistuvia makupaloja, nam!

Nappaa resepti talteen tästä.

Koirakouluille teen mielelläni reseptin yrityksenne omalla logolla varustettuna, lähetä maili [email protected] Saat myös koko artikkelin kätevästi pdf-tiedostona, jonka voit jakaa asiakkaillesi :-)

Mitkä herkut sopivat allergiselle koiralle?

Allergiselle koiralle voi olla haasteellista löytää mitään sopivaa valmista namia, jossa ei olisi säilöntäaineita, väriaineita tai täyteaineita kuten viljaa. Yllä olevaa “Pehmeät kanaherkut” ohjetta voit vapaasti soveltaa ja valita koirallesi sopivia raaka-aineita.

Superallergiselle koiralle on varminta valmistaa herkut keittämällä sopivan eläimen sisäelimiä tai lihapaloja. Voit keittää koirallesi esimerkiksi broilerin kivipiiraa, poron maksaa, lampaan sydäntä, hirven kieltä tai kalkkunan fileetä. Paloittele veitsellä tai saksilla sopivan kokoisiksi paloiksi. Jos koulutusherkut tuntuvat liian kosteilta, voit kuivattaa ne uunissa noin 60 asteessa luukku raollaan.

Kuvassa on poron kieltä.

Koirilla on mitä erikoisimpia makumieltymyksiä, joten kokeile rohkeasti vaikka kurkkua, omenaa, mustikoita, vadelmia, tuoreita herneitä tai keitettyjä maissinjyviä. Rohkeimmat ovat kokeilleet jäniksen tai hirven papanoita.

HUOM! Maissintähkiä, pähkinöitä tai viinirypäleitä ei suositella. Katso täältä vaaralliset ruoka-aineet koiralle. Allergiselle tai herkkävatsaiselle koiralle ei kannata antaa paljon uusia herkkuja kerralla, jotta maha ei menisi sekaisin. Kun haluat kokeilla jotain uutta, tee se maltilla.

Vinkkejä namien tekemiseen ja säilyttämiseen

 • Voit valmistaa kerralla enemmän herkkuja ja pakata ne valmiiksi annospakkauksiin, joita säilytät pakastimessa.
 • Pesty kahvipaketin puolikas on mainio herkkupussina, se pysyy ryhdissään, ei rapise ja lisäksi tasku pysyy puhtaana! Pussin voit kääriä kiinni tai käytä pussinsulkijaa treenien välissä. Kahvipussi kestää useamman käsinpesun. 
 • Tee sekaherkkupussi, jota sisältää 3-5 eri makuista koulutusnamia. Näin koira ei kyllästy nameihin koulutuksen aikana. 

Koirien oma herkkureseptikirja

Kirja "Haukun Herkut - helpot ja terveelliset lihanamit palkitsemiseen ja herkutteluun" on julkaistu sekä e-kirjana että perinteisenä paperikirjana. Kirjassa on kierresidonta, joten kirja pysyy hyvin auki keittiön pöydällä, kun valmistat herkkuja. 

​Kirjan avulla opit tekemään terveelliset herkut vaivattomasti ja edullisesti. Reseptit eivät sisällä viljaa eikä suuria määriä tärkkelystä. Lisäksi kerron, miten teet nameja täysin ilman tärkkelystä tai hiilihydraatteja.

​Reseptit ovat muokattavissa allergisille koirille ja kirja sisältää ohjeet, mitä teet jos koirasi on yliherkkä jollekin aineelle.

 

Haluaisitko julkaista tämän artikkelin blogissa tai lehdessä? Artikkeli, resepti ja kuvat ovat julkaisuvapaat kokonaisuudessaan, lähde mainittava.
Löydät artikkelin materiaalit täältä:
https://www.malinekblom.fi/artikkelin-materiaali

Koirakoululle teen mielelläni reseptin yrityksenne omalla logolla varustettuna, lähetä maili [email protected] Saat myös koko artikkelin kätevästi pdf-tiedostona, jonka voit jakaa asiakkaillesi :-)

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu 24.5.2016, kirjoittaja Malin Ekblom.

Artikkelia päivitetty:

14.7.2019 Pehmeät kanaherkut -resepti lisätty.

9.12.2020 Tekstiä ja kuvia päivitetty.

Ruoki koirasi hyvinvointia – lajityypillisellä, monipuolisella ruokavaliolla!

Liity (ilmaiselle) Haukun Heimo - postituslistalleni, ja saat

 • luennon koiran lajityypillisestä ravinnosta
 • vinkkejä ja tietoa ruokinnasta sähköpostiisi
 • 25 % alennuskoodin normaalihintaisille kursseille

Et sitoudu mihinkään ja voit poistua listalta milloin tahansa yhdellä klikkauksella. Lue tietosuojaseloste.